Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσουν για την τύχη του 33χρονου πιλότου για τη δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Το δικαστήριο αφού άκουσε την εισαγγελέα της έδρας, που με πρόταση καταπέλτη ζήτησε την καταδίκη χωρίς ελαφρυντικά, και τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης καλείται τώρα να αποφανθεί επί της ενοχής του κατηγορούμενου ο οποίος δικάζεται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί, τουλάχιστον, μία ώρα για την έκδοση της απόφασης.

Ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν Αθ. Χαρμάνης, ζήτησε την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον οποίο χαρακτήρισε «πολυτάλαντο σκηνοθέτη, σεναριογράφο και ηθοποιό». Ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας διατύπωσε τη θέση ότι ο κατηγορούμενος παραμένει αμετανόητος και επεσήμανε πως κατά την άποψή του πίστευε ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα.

Την καταδίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη θανάτωση της Ρόξυ, της σκυλίτσας της οικογένειας, ζήτησαν και οι δικηγόροι που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία.

«Η Καρολάιν και η Ρόξυ έφυγαν από το ίδιο χέρι που τις χάιδευε» ανέφεραν χαρακτηριστικά στις αγορεύσεις τους.

Η υπεράσπιση έδωσε «μάχη» για να ενισχύσει τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν είχε προμελετήσει το έγκλημα.Ο συνήγορος του Αλέξανδρος Παπαιωανίδης στην αγόρευση του μίλησε για «ένα ρομάντζο που κατέληξε σε τραγωδία» κάνοντας λόγο για «οικογενειακή τραγωδία».

Μάλιστα , όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευση του «ξετύλιξε το άλμπουμ της ζωής τους με άπειρες στιγμές αγάπης» και κάλεσε το δικαστήριο να δει τα γεγονότα «μέσα από τα μάτια» του κατηγορούμενου.

«Ήταν ένα ποτήρι που γέμιζε…» ανέφερε προσθέτοντας ότι 33χρονος «έπνιξε την ίδια του την καρδιά και κατέστρεψε τις ζωές τους» όταν «θόλωσε» το μοιραίο βράδυ.

«Είναι εδώ για να πληρώσει …» είπε ο συνήγορος του και υπογράμμισε πως αν και η Καρολάιν δεν βρίσκεται στη ζωή για να πει τι έγινε το μοιραίο βράδυ «η φωνή της είναι μέσα στη δικογραφία με αναφορές στη σχέση τους».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας πήρε και πάλι το λόγο για μια σύντομη δευτερολογία. «Καταλαβαίνω τον αγώνα της υπεράσπισης να υποστηριχθεί ότι η Καρολάιν ήταν όρθια και δεν κοιμόταν. Όμως τότε θα αντιδρούσε, κάτι θα άκουγε η γειτόνισσα. Πήγε σαν το σκυλί στο αμπέλι.

Επιστημονικά δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε το ιατροδικαστικό εύρημα των σφυγμών. Κάνουμε την τρίχα τριχιά, σκοτώνονται οι άνθρωποι επειδή διαφωνούν για το μωρό;

Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να παραπλανήσει την αστυνομία. Η αρχή της αυτοενοχοποίησης δεν έχει ηθικό έρεισμα σε αυτήν την περίπτωση ανέφερε με τον συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθ. Χαρμάνης να συμπληρώνει πως «εάν αναγνωριστεί βρασμός θα είναι μοναδική στα παγκόσμια χρονικά με κοιμώμενο θύμα».

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλ.Παπαϊωαννίδης επανήλθε λέγοντας ότι δεν είναι ίδιες όλες οι υποθέσεις και πως κάθε δικαστήριο κρίνει με βάση όσα αναδεικνύονται κατά την αποδεικτική διαδικασία και με βάση την προσωπικότητα του κατηγορούμενου.