Τα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα προσπαθούν να βρουν οι αστυνομικές αρχές κι απ’ ότι φαίνεται έχουν επικεντρωθεί στην δραστηριότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το STAR, η προφυλακισμένη ως βασική ύποπτος για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έψαξε για πρώτη φορά φαρμακευτικές ουσίες στο Internet στις 11 Ιανουαρίου 2022. Η συγκεκριμένη ημερομηνία θεωρείται κρίσιμη από τις Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση, καθώς μέχρι τότε η 9χρονη Τζωρτζίνα δεν είχε παρουσιάσει προβλήματα στην υγεία της.

Το παιδί είχε φύγει από το Πανεπιστημιακό Πανεπιστήμιο Ρίου στις 19 Ιουλίου του 2021 και μέχρι τότε δεν είχε άλλα προβλήματα, πέρα από την εγκεφαλοπάθεια που είχε πάθει μετά την ανάνηψη.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 15 Ιανουαρίου, ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοινώνει στη Ρούλα Πισπιρίγκου ότι θέλει να χωρίσουν, ενώ δύο ημέρες μετά έχει προγραμματιστεί μαγνητική εγκεφάλου για την Τζωρτζίνα. Το ίδιο βράδυ ξεκινούν τα προβλήματα για το 9χρονο κορίτσι, που οδηγείται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου στις 19 Ιανουαρίου, όπου και θα παραμείνει για δέκα ημέρες μέχρι να χάσει τη ζωή του από τη θανατηφόρο δόση κεταμίνης.

«Δεν πήρε την κεταμίνη από το διαδίκτυο»

Την άποψη ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν προμηθεύτηκε την κεταμίνη από το διαδίκτυο εξέφρασε ο Ταξίαρχος εν αποστρατεία,Θανάσης Κατερινόπουλος, στο STAR.

«Το γεγονός ότι έχουμε έναν θάνατο και ο θάνατος αυτός αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια, όπως αυτή τη στιγμή που φέρεται ως κατηγορούμενη η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει μία προμελέτη, υπάρχει μία προετοιμασία και είναι θέματα που θα κριθούν από το δικαστήριο. Αν είναι έτσι όπως φαίνεται υπάρχει προμελέτη», ανέφερε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Ομως έχουμε και κάποια άλλα θέματα. Στη διάρκεια του μήνα έκανε την αναζήτηση για την κεταμίνη, στις 15 είπε ο Μάνος Δασκαλάκης θέλω να χωρίσουμε και στις 17 του μήνα έχουμε τα υπόλοιπα. Η προμελέτη είναι δεδομένη, αν και εφόσον αποδειχθεί ενώπιον του ακροατηρίου ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται τελικά για τον θάνατο της 9χρονη Τζωρτζίνας. Δεν ξέρω κατά πόσον λειτουργούσε από μόνη της. Αυτός που θα έκανε ένα τέτοιο έγκλημα με μία ουσία, δεν θα έψαχνε αυτή την ουσία μέσα στο διαδίκτυο. Δεν θα την αγόραζε από το διαδίκτυο», τόνισε ο κ. Κατερινόπουλος, για το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο Κατερινόπουλος επισήμανε ότι, «προφανώς κάποιος θα έψαχνε μέσω διαδικτύου για να δει τι κάνει η κεταμίνη, τις παρενέργειες της, τι κακό μπορεί να κάνει, αλλά απο εκεί και πέρα θεωρώ ότι προμηθεύτηκε από αλλού αυτή την ουσία. Μην ξεχνάμε ότι πριν τρεις μέρες στην Εύβοια πιάστηκαν 300 κιλά κεταμίνης. Η οποία κεταμίνη θα όδευε προς τα στέκια των τοξικομανών. Αρα γιατί να πάει να αγοράσει μία τέτοια ουσία επίσημα με δίγραμμη συνταγή;».