Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό της 15χρονης κοπέλας από το Περιστέρι η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της το απόγευμα της Μ. Τρίτης. Για το περιστατικό υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Αστυνομία, όσο και από το «Χαμόγελο του Παιδιού», που εξασφάλισε τάχιστα εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ανήλικης μαθήτριας μέσω του Amber Alert.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεκριμένη στόχευση στη Δυτική Αττική, καθώς υπάρχουν αναφορές ότι η 15χρονη ενδεχομένως να έχει πέσει θύμα κυκλώματος Ρομά που «παγιδεύει» ανηλίκους. Στο μικροσκόπιο των Αρχών, έχει μπει μία γνωριμία που φέρεται να είχε η ανήλικη με έναν νεαρό και που ενδεχομένως να είναι το «κλειδί» για τον εντοπισμό της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο σε περιοχές που διαμένουν Ρομά στη Δυτική Αττική (σ.σ. ιδίως σε καταυλισμούς) και αναζητούν πληροφορίες ακόμη και πόρτα – πόρτα για την 15χρονη, θέλοντας να αποκλείσουν το ενδεχόμενο η ανήλικη να μεταφερθεί εκτός Αττικής.

Όσον αφορά τις πληροφορίες που ήθελαν το συγκεκριμένο νεαρό να προσπαθεί να πείσει την 15χρονη ότι ανήκει και αυτή στη φυλή Ρομά, ελέγχονται από τις Αρχές με λήψη καταθέσεων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της. Όσον αφορά την οικογένειά της ανήλικης, είναι σε κατάσταση σοκ καθώς ουδέποτε είχαν αντιληφθεί να συμβαίνει κάτι περίεργο με το παιδί τους.