Μορφή καταιγίδας έχουν πάρει οι αποκαλύψεις αναφορικά με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα και τον ρόλο που έπαιξε στον θάνατο της Τζωρτζίνας η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου. Στο «τραπέζι» των Αρχών μπαίνει και ένα ντοκουμέντο από το μόνιτορ με το οποίο ήταν συνδεδεμένο το κορίτσι που δείχνει τα όσα καταγράφηκαν όταν δίπλα στην 9χρονη ήταν η μητέρα της και όταν αυτή απουσίαζε από το πλευρό της.

Ειδικότερα, την Κυριακή (10/4) στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο Βασίλης Λαμπρόπουλος έφερε στο «φως» μια φωτογραφία που δείχνει τα μόνιτορ όταν η Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στη ΜΕΘ στην Πάτρα, χωρίς να είναι παρούσα η μητέρα της αλλά και μία φωτογραφία από το μόνιτορ όταν η μικρή νοσηλευόταν σε κανονικό δωμάτιο, με την μητέρα της μαζί της.

Ο δημοσιογραφός σύγκρινε τη φωτογραφία από τη ΜΕΘ με τη φωτογραφία από το απλό δωμάτιο όπου νοσηλευόταν το κορίτσι.

Όπως διακρίνεται στις φωτογραφίες όταν η 33χρονη είναι απούσα, οι καρδιακοί σφυγμοί της Τζωρτζίνας είναι κανονικοί, ενώ και οι αναπνοές της είναι κανονικές. Όταν όμως η μητέρα είναι παρούσα φαίνεται η βραδυκαρδία της 9χρονης και παρουσιάζει πτώση σφυγμών. Συγκεκριμένα, οι σφυγμοί πέφτουν από τους 86 στους 61 και οι αναπνοές της στις μόλις 11.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο αυτή η εικόνα της Τζωρτζίνας είχε παρτηρηθεί τρεις με τέσσερις φορές. «Όταν πηγαίνει στο μονόκλινο δωμάτιο παρουσιάζει τη δεξιά εικόνα όταν επιστρέφει στη ΜΕΘ επανέρχεται στην ομαλότητα» τόνισε ο δημοσιογράφος.

Αυτό το οποίο αποδεικνύεται από τις φωτογραφίες – ντοκουμέντα είναι πως όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο δωμάτιο δίπλα στην κόρη της η κατάσταση της 9χρονης επιδεινώνεται ραγδαία, με αποτέλεσμα οι γιατροί να την βάζουν στη ΜΕΘ, όπου και η κατάσταση της υγείας της βελτιωνόταν. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι γιατροί ζήτησαν από την 33χρονη μητέρα να βιντεοσκοπήσει τα επεισόδια της κόρης της, αφού δεν μπορούσαν με άλλο τρόπο να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.

Υποψίες πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επιχειρήσει να δηλητηριάσει τη Τζωρτζίνα και άλλες φορές

Οι γονείς Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης με τη μικρή Τζωρτζίνα

Παράλληλα εκφράζονται υποψίες από την ΕΛ.ΑΣ. ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε επιχειρήσει και άλλες φορές να δηλητηριάσει την μικρή Τζωρτζίνα με κάποια ουσία, όπως την κεταμίνη με την οποία την δολοφόνησε στις 29 Ιανουαρίου χορηγώντας της θανατηφόρα δόση.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι γιατροί της Τζωτζίνας είχαν παρατηρήσει ένα ακόμη σύμπτωμα στη μικρή που τους είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση, αυτό της μυδρίασης. «Η μυδρίαση, δηλαδή η διαστολή της κόρης των ματιών μπορεί να προκληθεί από υπερδόση ουσίας όπως η κεταμίνη ή κάποια παραπλήσια, την στιγμή όμως που οι γιατροί εκείνη την περίοδο έδιναν στο παιδί φάρμακα που δεν προκαλούσαν τέτοια συμπτώματα αλλά ακριβώς τα αντίθετα» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το μόνιτορ νοσηλείας της Τζωρτζίνας