Το όπλο που προέταξε στους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ο Γεωργιανός, ο οποίος τραυματίστηκε από τα αστυνομικά πυρά, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κλαπεί μετά από διάρρηξη από το σπίτι αστυνομικού στην Καισαριανή, το 2009.

Η αιματηρή συμπλοκή έγινε στις 11:20 σε παρκάκι που βρίσκεται απέναντι από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ξενοφώντος και Πραξιτέλους.

Τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙΑΣ θεώρησαν ύποπτους τους τρεις άνδρες και επιχείρησαν να τους υποβάλουν σε έλεγχο. Όταν τους ζήτησαν στοιχεία, οι δύο δήλωσαν την ταυτότητά τους, ενώ ο Γεωργιανός αρχικά είπε ότι είναι Βούλγαρος και ότι είχε την ταυτότητά του σε αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει εκεί κοντά.

Ξαφνικά, όμως, έσπρωξε τον έναν από τους αστυνομικούς και έβγαλε από ένα τσαντάκι μέσης που φορούσε ένα πιστόλι, με το οποίο σημάδεψε τον άνδρα της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ο αστυνομικός όμως πρόλαβε και πυροβόλησε τον αλλοδαπό με το δικό του όπλο, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον ώμο και στο χέρι.

Οι δύο Έλληνες που ήταν μαζί του, επίσης συνελήφθησαν. Ο ένας είναι γιατρός ορθοπεδικός από την Πάτρα, 47 ετών, και φέρεται να συνεργάζεται με ποδοσφαιρική ομάδα, και ο δεύτερος είναι κάτοικος Μενιδίου, αλλά κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την ώρα εξετάζεται το παρελθόν του Γεωργιανού, ο οποίος νοσηλεύεται στο Τζάνειο, ενώ οι δύο Έλληνες ανακρίνονται στην Ασφάλεια, προκειμένου να διαπιστωθεί τι σχέση είχαν με τον ένοπλο αλλοδαπό.

Στην πρώτη τους συνομιλία με τους αστυνομικούς, δήλωσαν ότι απλώς τον περίμεναν στο σημείο για προσωπική τους υπόθεση.