Τον δρόμο τους παίρνουν η μια υπόθεση της Πάτρας πίσω από την άλλη, αφού σήμερα, την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου βρισκόταν στην ανακρίτρια, έφτασε η πληροφορία πως με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, οι δικογραφίες για τους θανάτους των δύο κοριτσιών της οικογένειας από την Πάτρα περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων οι οποίοι θα διενεργήσουν κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Ταυτόχρονα υπάρχει άλλη μια υπόθεση που «περιμένει» και αυτή με τη σειρά της να ανοίξει και αυτή αφορά στον θάνατο της σπιτονοικοκυράς που είχε συνδράμει την οικογένεια Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη.

Δύο χρόνια μετά τον θάνατο της, τον οποίο τα ξαδέρφια της, πληροφορήθηκαν όπως λένε από τα media, η υπόθεση αυτή και σε συνδυασμό με αυτές των τριών νεκρών παιδιών μοιάζει να έχει πολλά σκιώδη σημεία και ακόμα περισσότερα αναπάντητα ερωτήματα. Ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ Στρατής Σωκράτης έχει αναλάβει να ρίξει φως στην υπόθεση για λογαριασμό των συγγενών της 69 χρονης σπιτονοικοκυράς- οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον 10.

Δασκαλάκης και Πισπιρίγκου

Ο ίδιος βρίσκεται ήδη στην Πάτρα και έχει ξεκινήσει μια εντατική έρευνα για το θέμα. Για τις απαντήσεις που ψάχνει να βρει ο κος Στρατής είπε στο Newsbeast τα εξής:

«Υπάρχουν πολλά και διάφορα να διερευνηθούν εδώ. Η αληθινή αιτία θανάτου είναι ένα από αυτά.
Πρέπει επίσης να ψαχτούν εξονυχιστικά τα περιουσιακά στοιχεία της μακαρίτισσας. Αν αυτά ήταν πολλά όπως φαίνεται, την προσέγγισαν όσοι την προσέγγισαν με βάση αυτό το κριτήριο; Είχε χρέη η συγχωρεμένη; Τα σπίτια της ήταν υποθηκευμένα; Δεν πρέπει να ήταν. Ένα μικρό χρέος είχε στην εφορία η 69χρονη. Από που προήλθε;

Δεύτερο βασικό ερώτημα: μήπως τελικά δολοφονήθηκε; Είχε κάποιος όφελος με το να δολοφονήσει αυτή την γυναίκα; Μιλάμε για μια γυναίκα που ήταν κατά βάση μόνη της και για αυτό συνέστησα και στους συγγενείς της που θέλουν τώρα να πέσει φως στην υπόθεση, η πρώτη τους κίνηση να είναι να δούμε αν υπάρχει διαθήκη. Η Ευγενία πληρούσε όλα τα κριτήρια για να κάνει μια διαθήκη δεδομένου ότι δεν είχε και άμεση, καθημερινή επαφή με τους συγγενείς της. Θα ήταν κάτι το λογικό να κάνει».

Στρατής Σωκράτης

«Η ταφή της Ευγενίας έγινε κανονικά»

Όσον αφορά το θέμα της ταφής και της ανδρικής φωτογραφίας στο μνήμα της 69 χρονης, σύμφωνα με τον κο Στρατή: «αυτό ‘φεύγει’ από τη μέση. Όλα δείχνουν πως ο τάφος είναι σωστός. Η Ευγενία δεν αποτεφρώθηκε. Αυτό το αποκλείουμε. Για να γίνει αποτέφρωση πρέπει να υπογράψουν και να παρευρίσκονται εκεί συγγενείς με πρώτο βαθμό συγγένειας. Τέτοιοι συγγενείς για την κα Ευγενία δεν υπάρχουν. Οι συγγενείς που υπάρχουν σήμερα είναι 4ου βαθμού, πρώτα ξαδέλφια. Η ταφή λοιπόν όντως έγινε.

Το μόνο που παραμένει ακόμα μυστήριο είναι γιατί έχει το μνήμα αντρική φωτογραφία. Το πως βρέθηκε η φωτογραφία του άντρα εκεί είναι το μόνο αναπάντητο ερώτημα, αλλά το γραφείο κίνησης του νεκροταφείου θα μας δώσει την απάντηση. Μια εικασία μου είναι ότι πρόκειται για φωτογραφία του πρώην ενταφιασμένου σε αυτό το σημείο, άνδρα.

Όσο για την εκταφή της 69χρονης και τις πληροφορίες που διαρρέουν γύρω από αυτό το θέμα, το θεωρώ λογικό και πολύ πιθανό να συμβεί, αλλά θα απαιτηθεί λίγος ακόμα χρόνος. Η εκταφή δεν είναι κάτι το απλό. Πρέπει να προxωρήσει η αστυνομική έρευνα για να γίνει μια τέτοια παραγγελία, να σκηθούν διώξεις κτλ κτλ. Δεν είμαστε ακόμα σε αυτό το σημείο».