Κοντά στην οικισμό Γεμιστής Έβρου, στην παρέβρια περιοχή, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών του Τ.Α. Κομοτηνής ένας 36χρονος Σύρος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Η σύλληψη του έγινε γύρω στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής, με τους αστυνομικούς να τον περιμένουν καθώς είχαν πληροφορίες για το επικείμενο παράνομο πέρασμα του από την Τουρκία στη χώρα μας. Για τη σύλληψη του υπήρξε συνεργασία της ΕΛ.ΑΣ. με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σακίδιο που κατείχε ο 36χρονος εντοπίστηκανκαι κατασχέθηκαν 19 πιστόλια με τις γεμιστήρες τους, 10 νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σ.σ. σε μορφή σοκολάτας συνολικού βάρους 2 κιλών και 30 γραμμαρίων και έξι φυσίγγια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι πριν από περίπου 10 ημέρες είχαμε πέντε συλλήψεις αλλοδαπών που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα παράνομα όπλα από την Τουρκία. Τότε είχαν κατασχεθεί 10 πιστόλια των 9mm, με αποξασμένους τους αριθμούς σειράς.