Σε νέα δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας οδηγείται ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με ομόφωνη απόφαση της, αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να ανοίξει η πόρτα της φυλακής.

Ο Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκανε δεκτή την αναίρεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα και αναιρέθηκε «για έλλειψη της απαιτούμενης αιτιολογίας» η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου. Η συγκεκριμένη εξέλιξη σηματοδοτεί την επιστροφή του Επαμεινώνδα Κορκονέα  στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, το οποίο θα συγκροτηθεί με νέα σύνθεση, προκειμένου να δικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αλέξης Γρηγορόπουλος

Ήταν πριν από περίπου ένα χρόνο όταν, με οριακή πλειοψηφία (3-2 ) από το Ποινικό Τμήμα έγινε δεκτή η αναίρεση του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της επίμαχης απόφασης του Εφετείου σχετικά με την παροχή του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου, που οδήγησε στην επιβολή ποινής 13 ετών κάθειρξης στον ειδικό φρουρό και την αποφυλάκισή του.

Ωστόσο, η σπουδαιότητα της υπόθεσης αλλά και η ισχυρή μειοψηφία που διατυπώθηκε  την οδήγησαν για οριστική κρίση στην Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο  ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ήταν εκείνος που έβαλε στο «μικροσκόπιο» του Ανώτατου Δικαστηρίου στην απόφαση του Εφετείου κρίνοντας πως  το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αναγνώρισε στον Επαμεινώνδα Κορκονέα ελαφρυντικό χωρίς να λάβει υπόψη του «περιστατικά που υποδηλώνουν εκριζωμένη θρασύτητα και έλλειψη σεβασμού σε έννομα αγαθά και δικαιώματα της τιμής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των τρίτων» τα οποία συνέβησαν πριν τη δολοφονία.