Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Τετάρτη (16/3) ο 23χρονος ο οποίος ομολόγησε πως χτύπησε μέχρι θανάτου την 82χρονη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι Καβάλας, τα ξημερώματα της Δευτέρας (14/3). Ο νεαρός ο οποίος σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή θα οδηγηθεί στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Η ηλικιωμένη βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με τον γιο και τον εγγονό της και από την πρώτη στιγμή η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Ο 23χρονος εγγονός της 82χρονης για ασήμαντη αφορμή, με τη χρήση βίας, της προκάλεσε σωματικές βλάβες με αποτέλεσμα τον θάνατό της. Αρχικά ο δράστης προσπάθησε να εμφανίσει τον θάνατό της ως αιφνίδιο από παθολογικά αίτια.

Σε βάρος νεαρού σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Η 82χρονη φοβόταν για τη ζωή της

Χέρια ηλικιωμένης γυναίκας

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του Χρυσοχωρίου η γυναίκα υπήρξε για χρόνια θύμα ενδοοικογενειακής βίας ενώ εγγονός και γιος είχαν απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές. Μάλιστα η 82χρονη φοβόταν για τη ζωή της ωστόσο τίποτα δεν μπόρεσε να αλλάξει ουσιαστικά το καθημερινό δράμα που ζούσε.

«Το παιδί πάσχει από δέκα ετών από διαπιστευμένη διανοητική υστέρηση και σχιζοφρένεια» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του 23χρονου Μανώλης Βονικάκης και έκανε λόγο για κενό στον ποινικό κώδικα, που δεν προβλέπει ακούσια νοσηλεία σε μονάδες ψυχικής υγείας γι΄αυτές τις περιπτώσεις.

«Υπάρχει διαπιστευμένη διανοητική υστέρηση από τους δασκάλους και παιδοψυχολόγους στο δημοτικό σχολείο, απαλλαγή από τον στρατό λόγω ψυχικής ασθένειας, διάφορα έγγραφα πρωθύστερα της πράξης από την ηλικία των 18, αθώωση λόγω ακαταλόγιστου για κακοποίηση ζώου στην ηλικία των 19 ετών, καθημερινά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και πάνω από 40 επώνυμες καταγγελίες της γειτονιάς και προσαγωγής στον εισαγγελέα, που λόγω της ψυχικής ασθένειας δεν οδηγούνταν σε καταδίκη» τόνισε ο συνήγορος του δράστη.

Όπως τέλος ανέφερε ο δικηγόρος και ο πατέρας του 23χρονου που πάσχει και αυτός από διανοητική υστέρηση και συμμετείχε στα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας ενώ έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της κόρης του, η οποία επίσης πάσχει από διανοητική υστέρηση και νοσηλεύεται σε ίδρυμα από 14 ετών.