Ανοίγει η πόρτα της φυλακής για τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση της Folli Follie Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ενώ είναι σε εξέλιξη η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Λίγες ημέρες πριν την συμπλήρωση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης των 18 μηνών των δυο κατηγορουμένων για σειρά οικονομικών αδικημάτων το δικαστήριο αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής τους κράτησης με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης απομάκρυνσης από τον Νομό Αττικής και της εμφάνιση το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να υλοποιηθεί άμεσα. Άλλωστε, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αναμενόμενη καθώς δίκη, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, αναμένεται πολύμηνη αφού στο εδώλιο κάθονται συνολικά δέκα κατηγορούμενοι ενώ θα εξεταστεί μεγάλος αριθμός μαρτύρων προκειμένου να πέσει φως στην υπόθεση.

Σε εξέλιξη η δίκη

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, δίνουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα κατά φυσικών και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ με ζημία άνω των 120.000 ευρώ, χειραγώγηση της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος δικάζεται και για το κακούργημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Οι άλλοτε ισχυροί άνδρες του Ομίλου Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί της απάτης και, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, συγκρότησαν από το 2006 εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας έδρασαν έχοντας διακριτούς ρόλους.

Σύμφωνα με την κατηγορία, οι κατηγορούμενοι κατήρτιζαν πλαστά έγραφα τραπεζών με στόχο να δείχνουν μία εύρωστη οικονομική εικόνα και να λαμβάνουν δάνεια ή να προσελκύουν επενδυτές.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι εξαπατήσουν το επενδυτικό κοινό, τα χρηματιστήρια αλλά και στελέχη τραπεζών αποσπώντας τεράστια χρηματικά ποσά ως δάνεια. Επιπλέον, φέρονται να χειραγώγησαν την αγορά και πλήθος φυσικών και νομικών προσώπων, που αγόραζαν στη πραγματικότητα μια μετοχή σε ποσό μεγαλύτερο της πραγματικής της αξίας.