Μια ακόμη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός ανήλικου κοριτσιού, αυτή τη φορά στην Κρήτη, συγκλονίζει. Συγκλονιστική είναι και η ιστορία του παιδιού που ήταν μωρό ακόμα όταν έχασε τον πατέρα της. Η μητέρα της, χαμένη στον κόσμο των ναρκωτικών, όπως αναφέρει το patris.gr, ήταν στην πραγματικότητα απούσα.

Η υπερήλικη γιαγιά (από την πλευρά του πατέρα) ανήμπορη να αναθρέψει ένα μικρό παιδάκι. Έτσι, η τύχη του 11χρονου σήμερα κοριτσιού, αφέθηκε στα χέρια του θείου της, αδερφού του μακαρίτη του πατέρα της.

Παντρεμένος και πολύτεκνος πατέρας ανέλαβε την αναδοχή της ανιψιάς του, την οποία πήρε κοντά του και τη μεγάλωνε μαζί με τα δικά του παιδιά. Τα όσα αποκαλύφθηκαν τα τελευταία 24ωρα προκαλούν αμείλικτα ερωτηματικά καθώς αυτό το παιδί, με βάση τα όσα καταγγέλλονται, ζούσε επί χρόνια έναν Γολγοθά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπέμενε άσχημες καταστάσεις, είχε τραυματικά βιώματα και στην πραγματικότητα είχε αφεθεί στο έλεος της παραμέλησης και της κακοποίησης, με την ευθύνη να βαραίνει συναρμόδιες υπηρεσίες, Αρχές και πρόσωπα στο ευρύτερο περιβάλλον.

Η ζωή στο σπίτι της οικογένειας δεν ήταν ποτέ ρόδινη για την 11χρονη, όπως υποστηρίζουν δημοσιογραφικές πηγές. Αντιμετωπιζόταν ως παιδί ενός κατώτερου Θεού, σε ένα περιβάλλον αρκετά δύσκολο από διάφορες καταστάσεις.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης εκτιμούν ότι στην πραγματικότητα αυτό το παιδί στερήθηκε το χάδι, τη στοργή και την αγάπη. Ήταν κατατρεγμένο από τα γεννοφάσκια του. Πριν από περίπου δύο-τρία χρόνια, ο θείος χώρισε. Η πρώην σύζυγος τον εγκατέλειψε μαζί με τα παιδιά. Η 11χρονη έμεινε πίσω. Μόνη με το θείο, ο οποίος φέρεται να έγινε ακόμα πιο σκληρός σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ. Ζούσαν σε ένα μικρό κατάλυμα, σε χωριό του Λασιθίου. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν αποθήκη, άλλοι πάλι τρώγλη. Εκεί κοντά διέμενε και η υπερήλικη γιαγιά, όμως δεν ήταν σε θέση να προσφέρει και πολλά.

Περιγράφεται ότι αρκετές φορές συμπεριφερόταν με βιαιότητα στο παιδί, το οποίο χτυπούσε στο κεφάλι και στο σώμα. Στο σχολείο τα τελευταία χρόνια πήγαινε ολομόναχη (από 8 ετών λένε αστυνομικές πηγές) παρά το γεγονός ότι καθημερινά έπρεπε να κάνει χιλιόμετρα με το λεωφορείο. Τις περισσότερες φορές ήταν απεριποίητη και ατημέλητη. Αν και αυτό ήταν μία ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στο οικογενειακό περιβάλλον, δεν αξιολογήθηκε.

Όμως τον τελευταίο μήνα, η κατάσταση φέρεται να ξέφυγε ακόμα περισσότερο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του παιδιού. Δεν έφθανε η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ο 58χρονος φέρεται να προέβη σε ασελγείς πράξεις κατά της 11χρονης ανιψιάς του, ακόμα και όταν το παιδί κοιμόταν.

Τα σημάδια που προκάλεσαν τις υποψίες

Κάποια σημάδια στα χέρια, έβαλαν σε υποψίες τη γυμνάστρια της 11χρονης, η οποία κατάφερε να την προσεγγίσει και να «ξεκλειδώσει» την καρδιά της. Το κοριτσάκι μοιράστηκε τους εφιάλτες και το ψυχικό βάρος που κουβαλούσε μαζί της και εκείνη, προς τιμήν της, δεν έχασε χρόνο και κινητοποιήθηκε στην σωστή κατεύθυνση.

Απευθύνθηκε στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου και έτσι η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης. Η 11χρονη φιλοξενείται προσωρινά στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου μέχρι να μεταφερθεί σε κάποια δομή. Όσον αφορά στον 58χρονο, φέρεται να αρνείται τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Παραδέχεται μόνο ότι πού και πού έπαιζε καμία ξυλιά στα οπίσθια της ανιψιάς του όταν έκανε αταξίες. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Παρασκευή.