Την επίθεση που δέχθηκε πριν από ένα χρόνο ένας από τους συλληφθέντες για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, περιγράφει συγγενικό του πρόσωπο, τονίζοντας πως, «να πληρώσει για αυτό που έκανε και του αναλογεί, αλλά το παιδί δεν σκότωσε τον Άλκη».

Η επίθεση στον 21χρονο, που βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, έγινε τον Ιανουάριο του 2021, όταν άγνωστοι τον χτύπησαν άγρια και τον μαχαίρωσαν με αποτέλεσμα το μάτι του να πάθει αποκόλληση και οι γιατροί να δώσουν αγώνα για να το σώσουν. Η οικογένεια είχε καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, οι δράστες ωστόσο δεν συνελήφθησαν ποτέ, σύμφωνα με την εκπομπή Tlive του Alpha. Μάλιστα η επίθεση είχα καταγραφεί ως απόπειρα ληστείας.

«Το Άλκη εμείς τον κλάψαμε πρώτοι από όλους γιατί περάσαμε το πόνο αυτής της μάνας πριν από ένα χρόνο. Το παιδί δέχθηκε επίθεση πριν από ένα χρόνο. Ήταν 5:20 το απόγευμα όταν του επιτέθηκαν. Είχε βγει για να πάει να πάρει χαρτζιλίκι από τη γιαγιά του. Σταμάτησαν έξω από το σπίτι του 4 μηχανάκια, στη στάση λεωφορείου. Φορούσε μια φόρμα με ένα διακριτικό και τον σφάξανε με ένα καράμπιτ. Τον σάπισαν στο ξύλο. Τον χτύπησαν στο πρόσωπο και το μάτι του έπαθε ολική αποκόλληση. Οι γιατροί έδωσαν αγώνα για να σώσουν το μάτι του, θα μπορούσε να έχει χάσει την όρασή του. Ήταν να πεθάνει από ανακοπή. Έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστων, δεν βρέθηκαν ποτέ οι δράστες» αναφέρει η συγγενής του 21χρονου περιγράφοντας την επίθεση στην εκπομπή TLive του Alpha.

«Να πληρώσει για αυτό που έκανε και του αναλογεί, αλλά το παιδί δεν σκότωσε τον Άλκη»

«Δεν γνωρίζαμε τους αλλοδαπούς με τους οποίους ήταν μαζί. Δεν θα τον αφήναμε, αν τους γνωρίζαμε. Του είπαμε να πει την αλήθεια στους αστυνομικούς και η Παναγία θα είναι μαζί του. Από την ημέρα που έγινε η επίθεση στον Άλκη το παιδί είχε μια περίεργη συμπεριφορά. Φαινόταν στο πρόσωπό του, έκλαιγε, μαράζωσε. Τώρα μπλέκουν και τον θείο του παιδιού. Να πληρώσει για αυτό που έκανε και του αναλογεί, αλλά το παιδί δεν σκότωσε τον Άλκη» καταλήγει το συγγενικό πρόσωπο του συλληφθέντα.