Την ευθύνη για την επίθεση με γκαζάκια σε ασφαλιστικό γραφείο στο εμπορικό κέντρο «Αίθριο» στο Μαρούσι το βράδυ της Τετάρτης, ανέλαβε με προκήρυξη που δημοσιεύεται σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο η πρωτοεμφανιζόμενη «Ομάδα Επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν».

Στην προκήρυξη οι δράστες κάνουν λόγο για «μία χούφτα νοσταλγών του Χίτλερ», αναφέρονται στη δολοφονία του «Πακιστανού εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα για να ακολουθήσει αυτή του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι» και καταφέρονται κατά της οικογένειας, στην οποία ανήκε το γραφείο που αποτέλεσε στόχο τους, παρουσιάζοντας τις διασυνδέσεις της με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

«Την Τετάρτη 20/05 και ώρα 22:00 εισχωρήσαμε απαρατήρητοι στο εμπορικό κέντρο, ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της ασφαλιστικής και τοποθετήσαμε εμπρηστικό μηχανισμό μεγάλης ισχύος με χρονοκαθυστέρηση, που αποτελούνταν από 10 λίτρα εύφλεκτου υλικού και 4 φιάλες βουτανίου των 500ml, πυροδοτήσαμε κι αποχωρήσαμε βάση του σχεδιασμού μας», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση «Ομάδα Επίθεσης Σαχζάτ Λουκμάν».

«Σκοπός της ομάδας ήταν οι, όσο το δυνατόν, μεγάλες υλικές ζημιές των γραφείων. Γι’ αυτό άλλωστε επιλέχθει ώρα και ημέρα που δεν υπάρχει λειτουργία γραφείων και καταστημάτων σε κανέναν απο τους 3 ορόφους του εμπορικού κέντρου και η μόνη περίπτωση τραυματισμού κάποιου θα ήταν αυτή του υπεύθυνου ασφαλείας του κτιρίου, ο οποίος πραγματοποιεί ανα τακτά χρονικά διαστήματα έλεγχο του εσωτερικού του εμπορικού κέντρου. Ακριβώς επειδή δεν ήταν ο σκοπός μας ο τραυματισμός του οποιουδήποτε, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίζουμε τις ακριβείς κινήσεις αυτού ή όποιου άλλου ανέβαινε εκείνη την ώρα στον όροφο και υπήρχε η επιλογή της αναβολής ή της ακύρωσης της ενέργειας», τονίζεται.