Η ταυτόχρονη εξαφάνιση δύο ανήλικων στην Αττική και χωρίς προφανή λόγο οδηγεί τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να ερευνούν με σοβαρότητα το ενδεχόμενο το παιχνίδι «Εξαφανίσου για 72 ώρες» να έφθασε και στην Ελλάδα.

Το «Game of 72» είναι ένα παιχνίδι που προκαλεί την φυγή παιδιών που το παίζουν, μέχρι και 72 ώρες από το σπίτι τους και προκαλεί τον πανικό στους γονείς.

Μία από τις χώρες που πρωτοεμφανίστηκε το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι ήταν η Γαλλία. Οι αρχές της Γαλλίας θορυβήθηκαν μετά την εξαφάνιση ενός 13χρονου κοριτσιού. Το παιδί γύρισε σπίτι της μετά από 72 ώρες και αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το που και με ποιους ήταν όλο αυτό το διάστημα. Το μόνο που αποκάλυψε ήταν ότι είχε δεχτεί την πρόκληση να ολοκληρώσει το «παιχνίδι των 72».

Κάποιοι έφηβοι φαίνεται πως έχουν εφεύρει ένα παιχνίδι δοκιμασιών όπου ο ένας προκαλεί τον άλλο να εξαφανιστεί από το σπίτι του και να μην έρθει σε επαφή με τους γονείς ή τους φίλους του για 72 ώρες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιχνίδι έφθασε και στην χώρα μας ως «μόδα». Παρ’ όλα αυτά, οι αρχές προειδοποιούν τους γονείς να είναι προσεχτικοί με τους εφήβους και να τους ενημερώσουν για τους κινδύνους που μπορεί να συναντήσουν αν αποφασίσουν να δεχτούν μια τέτοια πρόκληση.