«Η αστυνομία διατείνεται ότι ψάχνει τον Γκιώνη και δεν τον βρίσκει, αλλά αυτό είναι ψέμα. Είμαι εδώ. Έχω δίκιο και το ξέρω. Δεν θα μου το πάρουν» λέει στο Newsbeast με αποφασιστικό τόνο ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης, αισθανόμενος απολύτως σίγουρος τόσο για τις πληροφορίες που έχει αλλά και για τη βοήθεια που μπορεί να παράσχει στια αρχές για την εξάρθρωση του κυκλώματος μαστροπείας με τα πολλά απ’ ο, τι φαίνεται πλοκάμια.

Μάλιστα, μιλώντας για αυτό το θέμα στο Newsbeast ο γνωστός δικηγόρος της Θεσσαλονίκης, Νίκος Διαλυνάς σημείωσε το εξής: «Έχουμε να δούμε τέτοιου μεγέθους αποκάλυψη τουλάχιστον 10 χρόνια. Το Κύπρος- Αθήνα- Θεσσαλονίκη είναι το σίγουρο σημείο της αλυσίδας και απ’ ο, τι φαίνεται και το Ντουμπάι. Γυναίκες έρχονται από την Κύπρο στην Ελλάδα. Τα κεφάλια του κυκλώματος φαίνεται να είναι και Αθηναίοι και Θεσσαλονικείς και δεν αναφέρομαι στους γόνους των μεγάλων οικογενειών αλλά σε αυτούς που ‘στήνουν’ την κατάσταση, σε αυτούς που ‘πασάρουν’ τις γυναίκες στους άντρες. Θεωρώ ότι τα έσοδα του κυκλώματος είναι μεγάλα, κατ αρχάς από την διακίνηση ναρκωτικών».

Ηλίας Γκιώνης - Ζήσης - Γεωργία Μπίκα
Ηλίας Γκιώνης- Γιώργος Ζήσης- Γεωργία Μπίκα

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες στο Newsbeast ο δικηγόρος του Ηλία Γκιώνη, Γέωργιος Δ. Ζήσης τόνισε με τη σειρά του πως ενώ ο Ηλίας Γκιώνης έχει κάνει καταφανές πως γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα για αυτές τις υποθέσεις, δεν έχει κληθεί ακόμα να καταθέσει στο πλαίσιο της διπλής έρευνας που διεξάγεται πια στη Θεσσαλονίκη. Όπως μας είπε ο ίδιος: «Υπάρχουν θύματα που παρέχουν στον Ηλία Γκιώνη πληροφορίες, σημαντικότατες μάλιστα, μηνύματα, φωτογραφίες, προσκλητήρια από events, αλλά αυτά τα θύματα δεν είναι έτοιμα να κάνουν καταγγελία γιατί φοβούνται. Θεωρητικά μιλώντας, ο Ηλίας θα έπρεπε ήδη να έχει κληθεί με όλα αυτά που έχει αναφέρει αλλά με τους ρυθμούς που πηγαίνει η δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, αυτό που συμβαίνει είναι το απολύτως συνηθισμένο. Κανονικά θα έπρεπε σε μια τέτοια υπόθεση να έχει κινηθεί η διαδικασία σαν αστραπή».

Η Γεωργία Μπίκα
Η Γεωργία Μπίκα

Όσο για τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας που έχει με το κοινό και τις πολλές μαρτυρίες που δέχεται, ο Ηλίας Γκιώνης μας λέει το εξής: «Ο κόσμος βλέπει σε εμένα έναν λαϊκό ηρώα. Όμως, στην πραγματικότητα, είμαι ένας πομπός μηνυμάτων. Είναι τεράστια η ευθύνη που μου έχουν δώσει τα θύματα και όλοι όσοι γνωρίζουν κάτι. Αυτό που θέλω είναι να γίνουν άμεσα οι πληροφορίες και τα στοιχεία που έχω, γνώση και έρευνα. Όλη η ιστορία αρχίζει και τελειώνει στις γυναίκες. Αυτός είναι ο στόχος μου να σταματήσει η κακοποίηση των γυναικών. Και να που η βία γυρίζει τώρα μπούμερανγκ στους κακοποιητές και να που ο κόσμος με εργαλείο του τα social media, καταλαβαίνει ότι έχει δύναμη».

Ο ίδιος σημειώνει ότι έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του και πως ακόμα το κύκλωμα εμπλέκεται σε πλήθος δραστηριοτήτων από trafficking και ναρκωτικά μέχρι όπλα και τζόγο. Όπως μας είπε και ο δικηγόρος Γιώργιος Ζήσης: «δυστυχώς έχουμε πληροφορίες ότι έχουν κινηθεί νομικά εναντίον του κου Γκιώνη με μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση κτλ. Είμαστε στη διαδικασία να διαπιστώσουμε τι υπάρχει εναντίον του».