Οπλισμένοι στα… αστακοί κυκλοφορούσαν οι τέσσερις συλληφθέντες από την ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη της συμμορίας με τις λαστιχένιες μάσκες. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε βαρύς οπλισμός, λαστιχένιες μάσκες και περούκες για μεταμφίεση, αστυνομικά ρούχα και τζόκεϊ, καθώς επίσης και ασύρματοι.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν μία κλοπή αυτοκινήτου, μία κλοπή μοτοσυκλέτας και μία απόπειρα ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή της Μαγνησίας, ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή και πως εκτιμούν ότι τα μέλη της συγκεκριμένης συμμορίας εμπλέκονται σε πλήθος εγκληματικών ενεργειών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας πέρασαν χειροπέδες σε τέσσερις Έλληνες (σ.σ. εκ των οποίων οι δύο με καταγωγή από το Καζακστάν) ηλικίας 25, 39, 40 και 42 ετών, μετά από επιχείρηση σε Μενίδι και Άνω Λιόσια.

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ. η συμμορία ληστών με Kalashnikov

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές, ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε διακεκριμένες κλοπές και διέθεταν στην κατοχή τους βαρύ πολεμικό οπλισμό.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, σε προγενέστερο χρόνο, σε κλειστό χώρο στάθμευσης στις Αχαρνές, που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ως χώρο φύλαξης και είχε ενοικιάσει χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία ταυτότητας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 2 πολεμικά τυφέκια Kalashnikov, ημιαυτόματο υποπολυβόλο, 2 πιστόλια, περίστροφο, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων, λαστιχένιες ολοπρόσωπες μάσκες, μπουφάν και καπέλα τύπου τζόκεϊ με τα διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ., κλεμμένο αυτοκίνητο μεγάλης ιπποδύναμης, με πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Ανησυχία για τον αστυνομικό ρουχισμό

Από έρευνες σε οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 3 αεροβόλα, πλήθος φυσιγγίων και γεμιστήρων, μαχαίρι, στιλέτο, 3 αναλογικοί ασύρματοι, 2 συσκευές ενδοεπικοινωνίας, πλήθος εξαρτημάτων αυτοκινήτων, 9 κινητά τηλέφωνα, φορητός υπολογιστής, συσκευή GPS, 2 κροτίδες, πολυεργαλείο, ζεύγος γαντιών, 750- ευρώ και 151 δολάρια Η.Π.Α., καθώς και 4 Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες είναι σεσημασμένοι για μία σειρά από αδικήματα, ενώ ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 26 ετών, είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε συμμορία που ανατίναζε ΑΤΜ και εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής το περασμένο καλοκαίρι. Αυτό που προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στις Αρχές είναι ότι οι συλληφθέντες είχαν στην κατοχή τους αστυνομικό ρουχισμό. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. εκφράζουν φόβους ότι ίσως ετοίμαζαν κάποια καλά οργανωμένη ληστεία ή άλλη εγκληματική ενέργεια, προσποιούμενοι τους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι έρευνες, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζονται.