Δυο πρόσωπα που ανήκουν στο στενό περιβάλλον των γονιών της 4χρονης Άννυ περνούν σήμερα το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Πρόκειται για τον 70χρονο που φιλοξενούσε στο σπίτι του την 25χρονη μητέρα της μικρής ο οποίος κατηγορείται για ψευδορκία και για την μητέρα του Σάββα στο σπίτι της οποίας έμενε η 4χρονη λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν το τραγικό τέλος.

Οι αρχές εκτιμούν πως οι μαρτυρίες και των δυο αυτών προσώπων μπορούν να ρίξουν φως στην σοκαριστική υπόθεση καθώς γνωρίζουν τις σχέσεις που είχε το ζευγάρι με την αδικοχαμένη μικρούλα αλλά και τα γεγονότα που ακολούθησαν της «εξαφάνισης» της.

Ο 70χρονος φέρεται να ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό για το φρικτό έγκλημα όσο για την γιαγιά της μικρής θέλει να πιστεύει πως ο γιος της Σάββας είναι αθώος. «Ο γιος μου λέει πως είναι αθώος. Αν είναι ένοχος να κριθεί αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει η δικαιοσύνη» λέει.

Η μητέρα της Άννυ, όπως έχει παραδεχτεί, δεν είχε καλές σχέσεις με την πεθερά της, ωστόσο, στην απολογία της ισχυρίστηκε πως άφησε την μικρή για να την φροντίζει εκείνη και όχι ο σύντροφο της. «Δεν είχα καθόλου καλή σχέση με την πεθερά μου. Δεν ενέκρινε τη δουλειά που έκανα, αλλά τα λεφτά που της έδινα ήταν καλά…» φέρεται να είπε και αναφερόμενη στους λόγους που το παιδί έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς υποστήριξε «Ο Σάββας μου είπε ότι πήρε το παιδί από τη μάνα του όταν τσακώθηκε μαζί της επειδή εκείνη πούλησε το τάμπλετ του παιδιού για να πάρει τσιγάρα».

Η υπόθεση εξακολουθεί να έχει πολλά σκοτεινά σημεία και οι προφυλακισμένοι γονείς της Άννυ επιχειρούν τώρα να βάλουν στο κάδρο των ευθυνών τον Νικολάι ή Νίκι, ο οποίος με τη μαρτυρία του φέρεται να βοήθησε στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η υπεράσπιση να ζητήσει με αίτημα της να εξεταστεί εκ νέου ο Βούλγαρος φίλος του παιδοκτόνου ο οποίος αποκάλυψε στις αρχές το φρικτό έγκλημα.

Ο Νίκι, αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση λέγοντας πως έχει πει στην αστυνομία, όλη την αλήθεια, όλα όσα γνώριζε μέσα από τις εξομολογήσεις του Σάββα. «Εγώ αγαπούσα το παιδί…» φέρεται να λέει χαρακτηριστικά και δεν μπορεί να εξηγήσει τι είναι αυτό που οδήγησε τη μητέρα της Άννυ να πει πως εκείνος ζήτησε 5.000 ευρώ για να μην αποκαλύψει στις αρχές το μυστικό. «Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα, δεν ξέρω γιατί το λέει, εκείνη ήταν στη Γερμανία» απαντά ο Νίκι.