«Ναι» στο αίτημα της νεαρής αθλήτριας να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην προπονητή της τον οποίο έχει καταγγείλει για βιασμό είπε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνς.

Η δικηγόρος της 22χρονης, Κλειώ Παπαπαντολέων, υπέβαλε αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών. «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε την διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών» ανέφερε η δικηγόρος συμπληρώνοντας: «Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητας της». Η υπεράσπιση του κατηγορούμενου προπονητή δεν έφερε αντίρρηση στο αίτημα που αφορούσε το σκέλος της κατάθεσης κεκλεισμένων των θυρών της αθλήτριας. Η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα και τελικά το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση της νεαρής κοπέλας, κεκλεισμένων των θυρών.

Η νεαρή αθλήτρια, η οποία σήμερα είναι 22 ετών, έφτασε στο δικαστήριο συνοδευόμενη από τους γονείς και την αδελφή της. Λίγο αργότερα στάθηκε στο πλευρό της και η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου η μαρτυρία της οποίας, για την δική της κακοποίηση, την ώθησε να αποκαλύψει και την προσωπική της ιστορία φέρνοντας σήμερα στις δικαστικές αίθουσες την πρώτη δίκη για το ελληνικό #metoo. Μάλιστα, η Σοφία Μπεκατώρου προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Υπόθεση βιασμού 11χρονης αθλήτριας: Τι είχε πει ο 39χρονος κατηγορούμενος στη απολογία του

Ο 39χρονος κατηγορούμενος στην απολογία του είχε αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος ότι είχε δεσμό με την ανήλικη αθλήτρια με σκοπό, μάλιστα, το γάμο.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι συνέχιζε τις επαφές με την ανήλικη μέχρι το 2013, όταν τον ενημέρωσαν από τον Ναυτικό Όμιλο ότι διακόπτεται η συνεργασία τους. «Εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Εκεί ήταν και η αθλήτρια στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της, αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή, ρε αλήτη;» και μου το έκλεισε» ανέφερε στην απολογία του.

Ο εισαγγελέας που εισηγήθηκε την παραπομπή του κατηγορούμενου προπονητή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ήταν καταπέλτης καθώς ανέφερε πως «χωρίς αιδώ ο κατηγορούμενος ομολόγησε ότι είχε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις με την ανήλικη αθλήτρια του. Εκμεταλλεύτηκε την απειρία της και την εμπιστοσύνη των γονιών της σε εκείνον. Συνεχίζει να συμπεριφέρεται με απάθεια ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις. Άσκησε σεξουαλική και ψυχολογική βία στην ανήλικη για να μην αποκαλύψει στους γονείς της τον βιασμό της».