«Διέθετε το φάρμακο κατά του καρκίνου» έλεγε με πειστικό τρόπο και γι’ αυτό ο σύζυγος της, ο οποίος έπασχε από καρκίνο στο πνεύμονα, αποφάσισε να ακολουθήσει τις «θεραπείες» του «ψευτογιατρού» σύμφωνα με την κατάθεση της συζύγου του καρκινοπαθούς που τελικά έφυγε από τη ζωή.

«Αυτό που μας έκανε να τον πιστέψουμε ήταν ότι ο Κόντος ήταν μορφωμένος και διέθετε το “φάρμακο κατά του καρκίνου“. Τον πίστεψε ολόκληρη η οικογένεια» κατέθεσε η γυναίκα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου ο 48χρονος δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Ο άτυχος άνδρας είχε κάνει ήδη την πρώτη χημειοθεραπεία, τον Νοέμβριο του 2016, όταν συγγενικό τους πρόσωπο τους μίλησε για τον «γιατρό Κόντο» που «εργαζόταν και στο εξωτερικό και είχε βρει το φάρμακο για τον καρκίνο».

«Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία»

Στην πρώτη επαφή που είχαν με τον κατηγορούμενο , σύμφωνα με την μάρτυρα, παρότρυνε τον σύζυγο της να σταματήσει τις χημειοθεραπείες λέγοντας του πως θα γίνει καλά με τα δικά του φάρμακα. Μάλιστα, του έφερε 10-12 μπουκαλάκια για τα οποία τους είπε ότι περιείχαν αποστάγματα από βότανα που υπάρχουν και στο εξωτερικό. «Μας είπε ότι είναι νευρολόγος-ογκολόγος σε κλινική στην Ελβετία. Μας είπε ότι χειρουργούσε μικρά παιδιά στης Βαρδινογιάννη το ογκολογικό. Μας έλεγε ότι θα γίνει καλά ο άντρας μου.

Ήταν ήρεμος άνθρωπος, δεν μας παρέπεμπε κάπου άλλου, σε κάτι ύποπτο. Εμείς εκείνη την περίοδο άλλο από την προσευχή μας και όσα μας έλεγαν οι γιατροί δεν ξέραμε να κάνουμε» ανέφερε η μάρτυρας η οποία συμπλήρωσε πως τους ζήτησε 15.000 ευρώ.

«Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα»

«Εμείς του είπαμε ότι είμαστε φτωχοί άνθρωποι. Μας είπε: “13.000 ευρώ αλλά να ξέρετε πως σε λίγες εβδομάδες θα είναι πολύ καλά ο άνθρωπος σας, δε μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο”» κατέθεσε η γυναίκα η οποία σημείωσε ότι του έδωσαν 6.000 ευρώ για Βότανα από το Πήλιο. «Όλη μέρα ήμουν πάνω από μια κατσαρόλα να βράζω βότανα» περιέγραψε η μάρτυρας προσθέτοντας πως η κατάσταση του συζύγου της χειροτέρευε. Ωστόσο, δεν μπορούσε να αμφισβητήσουν «έναν τέτοιο γιατρό»

«Ένα βράδυ ο άντρας μου έπαθε εμβολή και τον πήγαμε στο νοσοκομείο. Συνήλθε και επιστρέψαμε σπίτι. Πήραμε τον γιατρό και μας είπε: “μην ανησυχείτε, θα έρθω να σας κάνω μια ένεση που δεν θα ξαναπάθει ποτέ τίποτα. Και ήρθε στο σπίτι και του έκανε στην κοιλιά ένεση αρτεμισίνης”» είπε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου έπεφτε συνεχώς. Είπα ότι δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε στο σπίτι και πήγαμε στο νοσοκομείο. Εκεί δεν του έδινα τα βότανα γιατί δεν μπορούσα μέσα στο νοσοκομείο. Διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει μετάσταση στους λεμφαδένες και ήταν θέμα ημερών. Ρωτώ τον γιατρό του νοσοκομείου και μας είπε να κάνουμε ακτινοβολίες. Μας είπαν να πάμε στην Αθήνα αλλά ήθελε 15 ημέρες και τελικά πήγαμε στη Λάρισα. Έκανε δυο ακτινοβολίες μετά δεν άντεξε. Για όλα ήταν ενήμερος ο Κόντος. Έλεγε συνεχώς ¨θα το ξεπεράσει, μη φοβάσαι”. Όταν πέθανε μας είπε ένα ξερό “ζωή σε εσάς” και μας έκλεισε το τηλέφωνο» κατέθεσε η μάρτυρας.

Η γυναίκα ανέφερε πως μετά τον θάνατο του συζύγου της αναζήτησε τον «ψευτογιατρό» προκειμένου να τον ενημερώσει ότι είχε στην κατοχή της τα φάρμακα του. Εκείνος, σύμφωνα με την μαρτυρία, αφού της είπε πως είχε ένα ατύχημα στην Ιταλία, της ζήτησε να πάει τα σκευάσματα στη Στυλίδα και να πάρει χρήματα. «Εγώ του είπα ότι είναι δική του δουλειά αυτό. Δεν ξέρω τι έκανε τελικά, αλλά μας επέστρεψε 5.000 ευρώ» ανέφερε η μάρτυρας.