Ξέσπασε στην θέα του «ψευτογιατρού» η μητέρα 35χρονης καρκινοπαθούς, η οποία έχασε τη ζωή της ακολουθώντας τις «θεραπείες» του. «Αλήτη, βρωμιάρη, μου έφαγες το κορίτσι, τέρας, σκουλήκι» φώναξε η γυναίκα και επιχείρησε να λιντσάρει τον κατηγορούμενο την ώρα που συνοδευόμενος από αστυνομικούς, έβγαινε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες. «Ο αλήτης πάτησε πάνω στη θρησκεία και ξέσκισε το παιδί μου» είπε η γυναίκα έντονα φορτισμένη και αμέσως μετά κατέρρευσε.

«Αντίκρισα το δολοφόνο του παιδιού μου. Στα τρία χρόνια έμαθα ότι αυτός ο δολοφόνος την έφαγε για 60 χιλιάρικα. Κρύφτηκε δεν ήθελε να με δει. Φοβάται. Τώρα όμως το παιδί μου δεν υπάρχει» δήλωσε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα της άτυχης 36χρονος και συνέχισε λέγοντας: «Πίστευε το παιδί μου και πάτησε πάνω στο θεό. Αυτό το σκουλήκι. Θέλω το παιδί μου πίσω. Θέλω τη Γιαννούλα μου που άφησε δυο παιδάκια και θα μεγαλώσουν χωρίς χάδι. Μόνο με φωτογραφίες».

«Ήθελε να με δολοφονήσει»

ψευτογιατρός

Την ατυχία να συναντήσει τον «Dr Kontos» και να ακολουθήσει τις θεραπείες του είχε και μια γυναίκα, που νόησε από καρκίνο του μαστού στις αρχές του 2017 και αφηγήθηκε την ιστορία της στο δικαστήριο.

«Μου έκανε τη ζωή μου μαρτύριο, και τη δική μου και των παιδιών μου. Με έκανε σκουπίδι. Ποιος έχει αυτό το δικαίωμα; Έλεγε στα παιδιά θα αποκτήσετε και τρίτο αδερφάκι. Που με έβλεπαν καραφλή, που είχα γεμίσει σπυριά; Την μια μέρα με έβλεπε στον τάφο και την άλλη μέρα δεν ήξερα αν θα πατήσω στη γη;». Η μάρτυρας εξήγησε πως γνώρισε τον κατηγορούμενο μέσω μιας φίλης της που έχει φύγει από την ζωή ακολουθώντας τις «θεραπείες» του μαϊμού γιατρού.

«Ήθελε να με δολοφονήσει. Αυτός ήταν ο σκοπός του» είπε η μάρτυρας απευθυνόμενη στο δικαστήριο και συνέχισε αναφερόμενη στον κατηγορούμενο λέγοντας: «Ο κύριος από δω πάτησε πάνω στη θρησκεία μας … Κυρίως είχε προσεγγίσει τον άντρα μου. Ήρθε στο σπίτι με ένα μεγάλο σταυρό, που μέσα μας είπε ότι είχε οστά Αγίων και μας έλεγε: «σας φέρνω την ευλογία του θεού».

Η μάρτυρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος , ο οποίος παρακολουθούσε ανέκφραστος, την προέτρεψε να μην ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες αλλά τη δική του «εναλλακτική θεραπεία» από 51 βότανα από το Πήλιο , 45 «βιταμίνες» την ημέρα, αποστάγματα μέσα σε χυμούς και ενέσεις αρτεμισήνης.

Μάλιστα, περιέγραψε ότι προμηθεύτηκε την «αγωγή» από κατάστημα με βότανα στο Πήλιο όπου ο ιδιοκτήτης της είπε: «Είστε τυχεροί πέσατε σε γιατρουδάρα».

«Έλεγε ότι ο καρκίνος θα “ξεραινόταν”»

Ασθενής δήλωσε ο «Dr Kontos»

Ο «ψευτογιατρός», κατέθεσε, την έπεισε να μην κάνει χημειοθεραπείες καθώς όπως έλεγε θα επέλθει πλήρη ίαση αφού η θεραπεία του θα «διέλυε τον καρκίνο και δεν θα έκανε μεταστάσεις».

«Ο συνδυασμός με τα αποστάγματα και με τη χημειοθεραπεία θα προκαλέσει έκρηξη στον οργανισμό και θα μπορούσα να πεθάνω μου έλεγε» όπως κατέθεσε η μάρτυρας η οποία τόνισε πως ο «ψευτογιατρός» δήλωνε βέβαιος ότι με τη δική του «θεραπεία» ο καρκίνος θα «ξεραινόταν».

«Ήρθε στο σπίτι μου και μου έκανε ξαφνικά την ένεση αρτεμισήνης. Με πλησίασε να μου πει κάτι και μου την κάρφωσε, τα παιδιά μου είχαν πάθει σοκ. Είχα πολλούς πόνους και μούδιασμα από την ένεση. Ακόμα δεν έχω μάθει τι είναι η αρτεμισήνη. Ο κύριος μας έλεγε ότι θα εξάλειφε τον καρκίνο τελείως» κατέθεσε η γυναίκα η οποία τότε κατάλαβε πως έπρεπε να σταματήσει να τον συμβουλεύεται. Οι γιατροί της είπαν πως έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα καθώς είχε μεταστατικό καρκίνο στους λεμφαδένες. «Έκανα 17 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοβολίες. Είχα πολύ μικρές πιθανότητες να ζήσω. Από δω και πέρα η ζωή μου είναι κάθε τρεις μήνες με παρακολουθούν με εξετάσεις γιατί ο καρκίνος είναι μεταστατικός» ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: «Ο σύζυγος μου παρόλα αυτά συνέχισε να τον παίρνει τηλέφωνο (σ.σ. τον κατηγορούμενο). Παρά τις άθλιες εξετάσεις. Εκείνος του απαντούσε: «Δεν θα κάνει ούτε χειρουργείο ούτε χημειοθεραπείες».

Η μάρτυρας είπε πως έδωσε στον κατηγορούμενο συνολικά 6.000 ευρώ και ανέφερε ότι όταν της είπαν ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργείο ο σύζυγος της επικοινώνησε μαζί του και εκείνος του απάντησε πως δεν μπορούσαμε να τον βρούμε γιατί ήταν στην εντατική εξαιτίας ενός τροχαίου. Μάλιστα, τον συμβούλευσε «να μην κάνω χειρουργείο και να τον περιμένουμε να μου ξανακάνει ένεση». « Δεν ήρθε ποτέ και τελικά αποφάσισα να κάνω χειρουργείο και χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Ταλαιπωρήθηκα πολύ, μου έδιναν πολύ μικρές πιθανότητες επιβίωσης. Πλέον κάθε τρεις μήνες υποβάλλομαι σε εξετάσεις» τόνισε η μάρτυρας η οποία σε δήλωση της εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κατηγορούμενος ήθελε να την σκοτώσει. «Αυτός ο άνθρωπος ήθελε να με σκοτώσει. Είπε όχι στις χημειοθεραπείες όχι στο χειρουργείο. Δεν θα υπήρχα εδώ σήμερα. Τα παιδάκια μου θα κλαίγανε. Είναι αμετανόητος είναι ψυχρός δολοφόνος δεν είχε ούτε το θάρρος να με κοιτάξει» είπε.