Δεν υπάρχει ζήτημα με τη διαδικασία εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μετά από προβληματισμούς που διατύπωσαν τόσο η επιστημονική επιτροπή της Βουλής όσο και η Ν.Δ.

Ειδικότερα, στο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια και αφορά την ίση εργασιακή μεταχείριση ανδρών και γυναικών, περιλαμβάνεται σαφής απαγόρευση στην ύπαρξη διαφορετικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ των δύο φύλων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την άποψη του επιστημονικού συμβουλίου και την Ε. Τσουμάνη της Ν.Δ., τίθεται θέμα συνέχισης ή μη της ισχύος των μεταβατικών διατάξεων του νέου ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, οι οποίες έδιναν περιθώριο τριετίας στις γυναίκες εργαζόμενες πριν την τελική εξίσωση των ορίων ηλικίας.

Ο κ. Κουτρουμάνης υποστήριξε πως το ζήτημα λύθηκε με το νέο ασφαλιστικό νόμο. Όπως είπε, από τη στιγμή που τα ταμεία των ΔΕΚΟ πέρασαν, με την ένταξη τους στο ΙΚΑ, στο γενικό ασφαλιστικό σύστημα, δεν υπάρχει θέμα μη ισχύος της μεταβατικής περιόδου που προβλέπεται από το νόμο 3865/2010.
Κληθείς να σχολιάσει τις επιφυλάξεις της επιστημονικής υπηρεσίας, εκτίμησε ότι «πιθανώς η επιστημονική επιτροπή να μην είχε ενημερωθεί καλώς, ίσως να μην είχε παρακολουθήσει όλες τις εξελίξεις στο θέμα του ασφαλιστικού».

Ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωσε μάλιστα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος επαναδιατύπωσης του συγκεκριμένου άρθρου, όπως ζήτησε επανειλημμένα η αξιωματική αντιπολίτευση.