Μια ημέρα μετά τις δύο σφαίρες που δέχθηκε γνωστός οφθαλμίατρος έξω από το σπίτι του στο Χαλάνδρι από την γυναίκα με την οποία είχε συνάψει για σύντομο διάστημα εξωσυζυγική σχέση και με την οποία απέκτησαν μαζί ένα κορίτσι δεκατριών ετών, ήρθε και η απόφαση του εισαγγελέα Ιωακείμ Κασσωτάκη.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Ο εισαγγελέας άσκησε στην 49χρονη εικαστικό ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομης οπλοφορίας κατ’ εξακολούθηση, παράνομης οπλοχρησίας, ενδοοικογενειακής απειλής και απόπειρας αρπαγής ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη.

Μπαίνοντας μάλιστα σήμερα η εικαστικός στο γραφείο του ανακριτή είπε τα εξής: «Άρπαξε επί πέντε χρόνια και βίαζε την κόρη μου και ο εισαγγελέας ανηλίκων δεν έκανε τίποτα. Στις 10 ήμουν στον υπουργό Δικαιοσύνης και έκανα αναφορά».

Ο 68χρονος που πυροβόλησαν στο Χαλάνδρι

Μιλώντας κατ’ αρχάς για την κατάσταση της υγείας του πελάτη του, ο δικηγόρος του κου Νέου, Αλέξανδρος Αλεξανδράκης λέει στο Newsbeast: «Ο άνθρωπος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Του αφαίρεσαν με εγχείρηση τις σφαίρες από τον θώρακα και την κοιλιακή χώρα. Οι γιατροί μας λένε ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή αλλά σταθερή. Δηλαδή δεν έχει κάποια επιδείνωση και αυτό είναι θετικό».

«Το παιδί είναι πολύ σοκαρισμένο»

Όσον αφορά την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το παιδί το οποίο ήταν παρόν στο συμβάν, ο κος Αλεξανδράκης λέει τα εξής: «Η μικρή είναι πολύ σοκαρισμένη. Το μεγαλύτερο δράμα είναι για το παιδάκι το οποίο ήταν μπροστά.

Γυναίκα πυροβόλησε άνδρα στο Χαλάνδρι

Και η σκηνή μόνο να προσπαθεί η δράστιδα να πάρει μαζί της το παιδί μετά τους πυροβολισμούς και το παιδί να φεύγει από αυτήν και να πηγαίνει και να αγκαλιάζει τον πατέρα του που ήταν κάτω και να γεμίζει με αίματα, αυτό τα λέει όλα».

«Ενοχλούσε όλο τον κόσμο»

Στην ερώτηση τώρα του γιατί και πως αυτή η γυναίκα βρέθηκε να ενοχλεί τόσο έντονα και συστηματικά μια οικογένεια επί σειρά ετών μετά από δικαστικές αποφάσεις ο κος Αλεξανδράκης σημειώνει τα εξής: «Η δικαστική απόφαση έλεγε να μην πλησιάζει στα 100 μέρα στο ιατρείο του γιατρού στο Ψυχικό, στο ιδιωτικό νοσοκομείο όπου εργάζεται ο πελάτης μου αλλά και στο Χαλάνδρι όπου είναι το σπίτι του. Αυτή παραβίαζε τα μέτρα κάθε μέρα. Τι να κάνει ο γιατρός;  Να πηγαίνει κάθε μέρα να κάνει μήνυση;  Να είναι κάθε μέρα στην Ευελπίδων; Και τι θα γινόταν και μετά από 700 μηνύσεις;»

Η γυναίκα που πυροβόλησε στο Χαλάνδρι

Σημειώνεται ότι μιλώντας χθες στο Newsbeast, ο κος Αλεξανδράκης είπε πως: «Πριν από τέσσερα-πέντε χρόνια μάλιστα είχε επιτεθεί στην γυναίκα του κ. Νέου και της είχε χτυπήσει το κεφάλι στο δάπεδο».

Σήμερα μάλιστα η σύζυγος του οφθαλμίατρου σε δηλώσεις της στα μέσα είπε τα εξής: «Δεν επιτρέπεται να έχει καμία επαφή με το παιδί σύμφωνα με το δικαστήριο. Είχε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι του παιδιού πριν λίγα χρόνια».

Κατά τον κο Αλεξανδράκη πάντως, οι παράλογες πράξεις της δράστιδος ξέφευγαν κατά πολύ από την οικογένεια του κου Νέου. Όπως μας είπε ο δικηγόρος του οφθαλμίατρου που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση: «Οι παράλογες της πράξεις εκτείνονταν προς όλους και παντού. Ενοχλούσε ακόμα και όσους έπαιρναν τις αποφάσεις στα δικαστήρια, όλο τον κόσμο ενοχλούσε. Συνάδελφος δικηγόρος μου έχει πει ότι τον πίεζε να την αναλάβει βρίζοντας συνεχώς εμένα».

Ο κος Αλεξανδράκης σημειώνει και κάτι ενδιαφέρον σε σχέση με την αντιδικία που υπήρξε ανάμεσα στον κο Νέο και την δράστιδα για το παιδί τους. «Στη χώρα μας, ο νόμος ορίζει σαφώς ότι την επιμέλεια ενός εξώγαμου παιδιού την παίρνει η μητέρα. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δόθηκε σε τέτοια υπόθεση η επιμέλεια στον πατέρα του παιδιού. Προσκομίσαμε συντριπτικά στοιχεία στο δικαστήριο».