Στην εκπνοή του 18μηνου προσωρινής κράτησης ο αποκαλούμενος «ψευτογιατρός» γνωστός ως «Dr Kontos» καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο 12 ανθρώπων αλλά και την πρόκληση βαρύτατων προβλημάτων υγείας σε πολλούς ακόμη.

Ο «Dr Kontos», ο οποίος φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος, αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

«Ψευτογιατρός»: Μαζί του στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι

Μαζί του στο εδώλιο 16 ακόμη κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην Υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργοί του γιατρού «μαϊμού» που από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να τους βγάλει από το κάδρο της υπόθεσης ισχυριζόμενος ότι τους παραπλάνησε.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες».

Η δράση του 48χρονου κατηγορούμενου καταγράφεται στο ογκωδέστατο παραπεμπτικό βούλευμα. Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε όλες τις περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, μεταξύ των οποίων βαριά άρρωστων παιδιών που έπεισε τους απελπισμένους γονείς τους να διακόψουν τις θεραπείες τους με μοιραία αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης.

Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα καθώς στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η δικαστική απόφαση πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.