Για κλοπή μεγάλης ποσότητας αντικειμένων σιδήρου συνελήφθησαν τρία άτομα ηλικίας 49, 40 και 28 ετών αντίστοιχα από επιχείρηση συλλογής σιδήρου σε χωριό του δήμου Νέστου, που διαπράχθηκε το χρονικό διάστημα από 11 έως 13 Μαρτίου 2015.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες, ηλικίας 28 και 40 ετών, μετέβησαν με το ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητό τους σε επιχείρηση συλλογής σιδήρων, που βρίσκεται σε χωριό της Καβάλας, απ’ όπου αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα σιδήρου, συνολικού βάρους περίπου πέντε τόνων.

Στη συνέχεια, το πρωί της 13ης Μαρτίου 2015, μετέβησαν σε επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας μετάλλων, σε χωριό της Καβάλας, ιδιοκτησίας του 49χρονου και τού διέθεσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, 1.200 κιλά από την αφαιρεθείσα ποσότητα σιδήρου.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στην επιχείρηση του 49χρονου, εντόπισαν τα 1.200 κιλά από τα αφαιρεθέντα αντικείμενα σιδήρου, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους. Να σημειωθεί ότι ο 28χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.