Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση της σκληρής συμμορίας ανηλίκων που δρούσε στο κέντρο της Αθήνας και είχε το όνομα «Χούλιγκανς του Κολωνού». Μάλιστα, τα μέλη της συμμορίας τραβούσαν βίντεο ενώ έκλεβαν κι έδερναν ανήλικους και ένα τέτοιο βίντεο – ντοκουμέντο έρχεται τώρα στη δημοσιότητα.

Μέλη της συμμορίας είχαν μαχαιρώσει μαθητή στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών στις 25 Οκτωβρίου, όταν 15 περίπου άτομα επιτέθηκαν με αιχμηρό αντικείμενο στον μαθητή και τον χτυπούσαν την ώρα που προσπαθούσε να φύγει. Ο μαθητής είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως συνελήφθησαν τρία από τα μέλη μια συμμορίας – 15χρονος και 17χρονος αλλοδαποί και 16χρονος Έλληνας – και σε βάρος τους βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Ο σκοπός των μελών της συμμορίας ήταν κυρίως να δείξουν τη δύναμή τους και την ισχύ τους και για να το κάνουν αυτό, μετά τους ξυλοδαρμούς, έγδυναν τα θύματά τους σε πολλές περιπτώσεις και κρατούσαν τα ρούχα τους, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, η οποία έφερε στη δημοσιότητα και το βίντεο από μία από τις επιθέσεις της συμμορίας σε μαθητή.

Σε άλλα βίντεο φαίνονται παιδιά αιμόφυρτα, τα οποία μάλιστα χλευάζονται, ανέφερε το ρεπορτάζ. «Τώρα δεν μιλάς ε; Τώρα που σε χτυπήσαμε δεν μιλάς;» λένε σε ένα χτυπημένο παιδί, σε ένα από τα βίντεο.