Νέα προθεσμία, για να προετοιμάσει την συμπληρωματική του απολογία, ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια ανακρίτρια ο πρώην ιερωμένος ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη.

Ο 37χρονος κατηγορούμενος θα περάσει και πάλι το κατώφλι της Ευελπίδων την επόμενη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου. Ο κατηγορούμενος καλείται σε συμπληρωματική απολογία καθώς πλέον βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, μετά την αναβάθμιση της ποινικής δίωξης σε βάρος του, κατόπιν αιτήματος της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ανδρέα Θεοδωρόπουλου η κατηγορία δεν ευσταθεί λόγω και της μακρινής απόστασης από την οποία έριξε το βιτριόλι στα θύματα του.

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες – Δικαστής: Το υγρό μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο

Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια οδηγήθηκε στην αναβάθμιση της κατηγορίας με αφορμή τις καταθέσεις των Μητροπολιτών, που φέρονται να ανέφεραν ότι ο δράστης στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια τους ακολούθησε ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος ήταν βιτριόλι.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96% . Έτσι, η δικαστική λειτουργός συμπεραίνει ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.