Το κατώφλι της ανακρίτριας περνά σήμερα ο πρώην ιερωμένος ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη.

Ο 36χρονος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, καλείται να απολογηθεί συμπληρωματικά μετά την αναβάθμιση της κατηγορίας σε βάρος του από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, που αρχικά του είχε αποδοθεί, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει πολυετή κάθειρξη στον πρώην ιερέα.

Επίθεση με βιτριόλι σε Μητροπολίτες: Οι καταθέσεις και το κατηγορητήριο

Οι καταθέσεις των Μητροπολιτών, που φέρονται να ανέφεραν ότι ο δράστης στόχευε και έριχνε με δύναμη το καυστικό υγρό στο πρόσωπό τους και στη συνέχεια τους ακολούθησε ακόμα και όταν προσπάθησαν να κρυφτούν, αλλά και τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έρευνας που πιστοποίησαν ότι το καυστικό υγρό που χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος ήταν βιτριόλι οδήγησαν την ανακρίτρια στην αλλαγή της κατηγορίας.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο σχετικό αίτημα της ανακρίτριας προς την Εισαγγελία για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου, από την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης προκύπτει ότι ο ρασοφόρος χρησιμοποίησε δυο γυάλινες εμπορικές συσκευασίες χημικών αντιδραστηρίων που περιείχαν θειικό οξύ (βιτριόλι), το οποίο εκτιμάται ότι ήταν εξαιρετικά πυκνό και ισχυρότατα διαβρωτικό και καυστικό οξύ, υψηλής καθαρότητας και περιεκτικότητας 96%. Έτσι, η δικαστική λειτουργός συμπεραίνει ότι το καυστικό υγρό ήταν ικανό σε σοβαρή έκθεση να επιφέρει το θάνατο, γεγονός που γνώριζε και αποδεχόταν, έστω ως ενδεχόμενο, ο κατηγορούμενος.

Στην απολογία του, πριν από τρεις μήνες, ο 37χρονος κατηγορούμενος είχε δηλώσει μετανιωμένος για την πράξη του, ισχυριζόμενος ότι είχε προμηθευτεί το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του, σε περίπτωση που εκδιδόταν αρνητική απόφαση για τον ίδιο από το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναβάθμιση της κατηγορίας ήρθε λίγες μόνο ημέρες μετά την καταδίκη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της κατηγορούμενης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας.