Πηγή έμπνευσης για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη σε βάρος επτά Μητροπολιτών τον περασμένο Ιούνιο ήταν η ρίψη καυστικού υγρού από την Έφη Κακαράντζουλα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ανέφερε ο κατηγορούμενος ιερέας, ο οποίος αναμένεται αύριο Τρίτη να απολογηθεί στην ανακρίτρια καθώς η ποινή του αναβαθμίστηκε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που ήταν αρχικά.

Ο 37χρονος προφυλακισμένος ιερέας μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» αποκάλυψε ότι η ιδέα να ρίξει βιτριόλι του ήρθε όταν άκουσε για την επίθεση που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου. «Την ιδέα την πήρα από την Έφη η οποία έριξε καυστικό υγρό στην Ιωάννα, όχι για να κάνω κακό στους άλλους αλλά για να κάνω κακό στον εαυτό μου, για να δείξω ότι αυτόν τον άνθρωπο αδίκως τον έχουν εδώ μπροστά και τον καταδικάζουνε» είπε χαρακτηριστικά ο ιερέας.

«Θόλωσε το μυαλό μου»

Παράλληλα περιέγραψε πώς έκανε την επίθεση στη Μονή Πετράκη λέγοντας πως αρχικά έριξε το καυστικό υγρό πάνω του, ότι κάηκαν τα ράσα του καθώς και ότι το ένα μπουκάλι εκτόξευσε στον αέρα χωρίς να έχει στόχο κανέναν από τους μητροπολίτες. «Θόλωσε το μυαλό μου και έκανα αυτή την πράξη» είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «έχω στείλει επιστολής συγχωρήσεως και μετανοίας, αλλά μόνο ένας μου απάντησε».

Αναφερόμενος στον συζυγοκτόνο των Γλυκών Νερών, είπε πως πήγε στην πτέρυγα των φυλακών όπου βρίσκεται και είπε «αντάλλαξα μια καλησπέρα, δεν ρώτησα κάτι ούτε εκείνος με ρώτησε, δεν μου δίνεται η δυνατότητα να εξομολογήσω κάποιον».

Μετανιωμένος για την πράξη του δηλώνει αποκλειστικά στην εκπομπή και στον δημοσιογράφο Στέργιο Σαμαρτζή, ο καθαιρεθείς ιερέας που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι κατά επτά Μητροπολιτών.Ο 37χρονος κατηγορούμενος αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι πήρε την ιδέα απο την επίθεση με βιτριόλι που έγινε λίγους μήνες πριν κατά της Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ο ίδιος τόνισε ότι έχει στείλει επιστολές μετάνοιας στις οποίες παρακαλεί να τον συγχωρέσουν “σαν τον άσωτο υιό”. «Ζητώ συγγνώμη και φιλώ το χέρι τους. Δεν ήθελα να προκαλέσω σε κανέναν κακό. Έχω μετανιώσει για την πράξη», δηλώνει ο ιερέας. «Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω ή να βλάψω κανέναν» δηλώνει, τονίζοντας ότι αρχικά είχε πάρει το καυστικό υγρό για να κάνει κακό στον εαυτό του. Στην παρέα μας βρέθηκε και ο δικηγόρος του πρώην ιερέα, κος Ανδρέας Θεοδωρόπουλος. Ζήνα Κουτσελίνη #staralithies #ΖήναΚουτσελίνη #ΑλήθειεςμετηΖήνα

Posted by Αλήθειες με τη Ζήνα on Monday, November 1, 2021