Η 18η σύλληψη του 27χρονου που συμμετείχε στην απόπειρα ληστείας σούπερ μάρκετ στα Πετράλωνα και πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών ήταν πριν από δέκα μέρες στην Καλλιθέα για κλοπή. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές και μερικές μέρες αργότερα δεν δίστασε να στρέψει το όπλο κατά αστυνομικών για να ξεφύγει. Η προτελευταία σύλληψή του ήταν 21 μέρες πριν, επίσης για κλοπές και πάλι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Και ο δεύτερος συνεργός του, όμως,ο 25χρονος που επιχείρησε να διαφύγει κάνοντας… παρκούρ από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, αλλά έπεσε και έσπασε το πόδι του, είχε τέσσερις συλλήψεις και ισάριθμες απελευθερώσεις. Ο τρίτος συνεργός του, που κατάφερε να διαφύγει, φαίνεται και εκείνος να έχει παρόμοιο παρελθόν με τους συλληφθέντες.
Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για τριάδα ληστών που τους τελευταίους μήνες προέβαινε σε πρωινές ληστρικές επιδρομές εναντίον διάφορων στόχων, αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Ο 27χρονος το 2000 είχε συλληφθεί 19 φορές το 2000 για κλοπές, ναρκωτικά, όπλα, απάτες, εξύβρισημ, απείθεια, αντίσταση. Το 2006 συνελήφθη 5 φορές. Ο 25χρονος συνελήφθη για πρώτη φορά το 2008 για οδήγηση χωρίς δίπλωμα και στη συνέχεια «αναβαθμίστηκε» με τις επόμενες κατηγορίες να αφορούν παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κλοπές.