«Μπούμερανγκ» γύρισαν για μία γυναίκα οι μάρτυρες που είχε προτείνει στο δικαστήριο για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς της ότι ο 29χρονος πρώην σύζυγός της και πατέρας του παιδιού της τη βίασε στις τουαλέτες κλαμπ επί της Αγίου Ανδρέου στην Πάτρα πριν από τρία χρόνια.

Η μια από τις φίλες της που είχε προταθεί ως αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε την έκπληξή της, λέγοντας ότι δεν ισχύει το παραμικρό από τα καταγγελλόμενα. «Κάλπασε η φαντασία της για να καλύψει… αμαρτίες της», ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, όπως αναφέρει το pelop.gr, αναδείχθηκε επίσης ότι ο πατέρας δεν άρπαξε το παιδί του, αλλά απλώς το απομάκρυνε από τους χώρους της έντασης και των προστριβών που είχε με την πρώην σύντροφό του.

Καταλυτικό στοιχείο για την αθώωση του κατηγορουμένου ήταν η προσκόμιση ιατροδικαστικής έκθεσης.

Η εισαγγελέας της έδρας Ροδόπη Νικολούδη πρότεινε την αθώωση του κατηγορουμένου, στηλιτεύοντας την απόπειρα της μηνύτριας να ενοχοποιήσει τον πρώην σύντροφό της για να φαίνεται η ίδια «λάδι» στην κοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διάσκεψη των δικαστών και των ενόρκων υπό την προεδρία του Μιχάλη Τσέθα, διήρκεσε ελάχιστο χρόνο, πριν ανακοινωθεί η ομόφωνη αθώωση του 29χρονου.

Ο συνήγορος του Χρ. Τσόλκας, μιλώντας στην «Π», υπογράμμισε: «Πρόκειται περί απόλυτης δικαίωσης του εντολέα μου. Μια ψευδής καταγγελία για βιασμό στέρησε από τον πατέρα το παιδί του επί τρία ολόκληρα χρόνια. Ευτυχώς, το δικαστήριο αντελήφθη την σκευωρία και τον αθώωσε πανηγυρικά. Γενικότερα, το δίδαγμα είναι ότι από μόνα τους όσα ισχυρίζεται ένα φερόμενο θύμα δεν αρκούν για να προκύψει καταδίκη. Εκ πείρας επισημαίνω ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο οι ψεύτικες καταγγελίες για βιασμό, γι’ αυτό είναι σώφρον να είμαστε επιφυλακτικοί και ν’ αποφεύγουμε τα πρόωρα συμπεράσματα, αφήνοντας τη δικαιοσύνη να κάνει ανεπηρέαστα τη δουλειά της».