Σε νέες συλλήψεις ατόμων για τα οποία προέκυψαν ενδείξεις συμμετοχής τους στο σχέδιο απόδρασης των μελών της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» από τις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής».

Από την εν εξελίξει έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψαν στοιχεία που αποκαλύπτουν την εμπλοκή στην υπόθεση δύο επιπλέον ατόμων σε βάρος των οποίων έχουν εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθούν άμεσα νέα εντάλματα σύλληψης του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση. Πηγή της εφημερίδας διευκρίνισε ότι πρόκειται για άτομα που είτε είχαν φυσική παρουσία στις γιάφκες σε Ανάβυσσο και Λουτράκι είτε ενεπλάκησαν στην τροφοδοσία με όπλα του δικτύου υποστήριξης των τρομοκρατών.

Στα κρυπτογραφημένα σημειώματα που βρέθηκαν σε ψηφιακές κάρτες μνήμης στην Περαχώρα Λουτρακίου γίνεται αναφορά σε τρία άτομα – συνεργούς των «Πυρήνων» με κωδικά ονόματα «Ιάσονας», «Ρωξάνη», «Θωμάς», τα οποία δεν συγκαταλέγονται μεταξύ των συλληφθέντων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στα εν λόγω σημειώματα ο Χριστόδουλος Ξηρός αναφέρεται ως «Νίκος», η 22χρονη καταζητούμενη Αγγελική Σπυροπούλου ως «Κώστας» και ο 29χρονος Αλβανός συνεργός της (συνελήφθη την Πέμπτη) ως «Στέλιος».

Ο τελευταίος περιγράφεται από αρμόδιες αστυνομικές πηγές ως «δεξί χέρι» της καταζητούμενης Αγγελικής, καθώς φέρεται να την εξυπηρετούσε στις μετακινήσεις της και να τη βοηθούσε στην κατασκευή των εκρηκτικών υλών που επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν στο σχέδιο απόδρασης των «Πυρήνων» από τη φυλακή του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο 29χρονος συναντήθηκε για πρώτη φορά με την 22χρονη τον περασμένο Οκτώβριο κατόπιν εντολής Αλβανού βαρυποινίτη που κρατείτο μαζί με τους «Πυρήνες» στην Α΄ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και είχε αναπτύξει σχέσεις με το μέλος της οργάνωσης Χρήστο Τσάκαλο. Σκοπός της ανάμειξής του ήταν να αντικαταστήσει σταδιακά τον Ξηρό, που κατηγορείτο από τους «Πυρήνες» για τις δύο αποτυχημένες βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Α.Τ. Ιτέας και της ΔΟΥ Κορυδαλλού. Στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν φέρεται να δήλωσε ότι παρείχε βοήθεια στην 22χρονη ύστερα από υπόδειξη του έγκλειστου ομοεθνούς «αδελφού» του (όπως τον χαρακτήριζε), ο οποίος του εξασφάλιζε χρήματα, ναρκωτικά και εκδιδόμενες γυναίκες.