Στη σύλληψη δύο ανηλίκων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, προχώρησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, στο Κουκάκι. Οι ανήλικοι κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το οποίο επικαλείται την ΕΛ.ΑΣ., λίγο πριν από τη σύλληψή τους, αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, εντόπισαν τους κατηγορούμενους να επιβαίνουν σε όχημα και σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκε κόφτης και ζευγάρι γάντια.

Αμέσως μετά, οι ανήλικοι οδηγήθηκαν στο οικείο Αστυνομικό Tμήμα και στη συνέχεια στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από το μήνα Μάρτιο του 2020, διέπρατταν κλοπές από οικίες, καταστήματα και εταιρείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στον Πειραιά.

Έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις κλοπών από οικίες, από μια σε κατάστημα και εταιρεία και δύο σε ιδιωτικές σχολές. Συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων αξιόποινων πράξεων, κατά τις ίδιες πηγές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.