Σπίτια στη Χαλκιδική είχε ρημάξει τετραμελής σπείρα, με συνολική λεία που ξεπερνά τα 150.000 ευρώ. Αστυνομικοί του Τμήματος Νέων Μουδανιών έχουν -μέχρι στιγμής- εξιχνιάσει συνολικά 57 κλοπές-διαρρήξεις σε κατοικίες σε Χαλκιδική, τρεις κλοπές στη Φλώρινα και άλλες δύο στην Πέλλα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Αλβανοί, ηλικίας 22 και 21 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ληστεία.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, είχαν αφαιρέσει μεγάλο αριθμό από ηλεκτρονικές συσκευές, εργαλεία, χρήματα και άλλα αντικείμενα, ενώ συνήθιζαν να κλέβουν και οχήματα προκειμένου να διαφύγουν με αυτά και να μεταφέρουν τη λεία τους. Προέκυψε, επίσης, ότι οι δύο συλληφθέντες, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται, εμπλέκονται σε ένοπλη ληστεία.

Πρόκειται για ληστεία που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2014 σε σπίτι που διέμενε ζευγάρι ηλικιωμένων στην Ευξεινούπολη Βόλου, όπου αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Την ίδια περίοδο, στον Αλμυρό Βόλου, διέρρηξαν ακόμη ένα σπίτι, ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από 16χρονη, την οποία ο 22χρονος απείλησε με λοστό, αρπάζοντας με αυτό τον τρόπο κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές συνολικής αξίας περίπου 6.000 ευρώ.