Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας καθώς και φωτογραφία 50χρονης που είχε συλληφθεί στις αρχές του μήνα στις Σέρρες, με την κατηγορία ότι προσποιούμενη άλλοτε τη δικηγόρο και άλλοτε την υπάλληλο του ΣΔΟΕ εξαπάτησε δεκάδες ανυποψίαστα άτομα, από τα οποία απέσπασε με διάφορα προσχήματα ποσό άνω των 125.000 ευρώ.

Η κατηγορούμενη, μετά την απολογία της στον Ανακριτή Σερρών, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα.

Στη δικογραφία όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περιλαμβάνονται 56 περιπτώσεις απάτης, τις οποίες φέρεται να διέπραξε κατά την τελευταία τετραετία, με τη συνολική λεία να ανέρχεται σε 127.167 ευρώ.

Η 50χρονη είχε συλληφθεί στις 2 Αυγούστου στις Σέρρες, όταν παρουσιαζόμενη με την ιδιότητα της δικηγόρου απέσπασε από γυναίκα 1.000 ευρώ, ως αμοιβή για τη δήθεν έκδοση ενός πιστοποιητικού.

Όπως επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ. η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στον εντοπισμό και άλλων περιπτώσεων απάτης που τελέστηκαν από την παραπάνω ημεδαπή και δεν έχουν καταγγελθεί, στην αποτροπή τέλεσης νέων, αλλά και στην εν γένει προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ευάλωτων και ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 23210-90805 και 23210-90909 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 04-09-2021, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στον Νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία της εδώ.