Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση διαδυκτιακής απάτης σε βάρος εκδοτικού οίκου και συνέλαβε μια 58χρονη Ελληνίδα, ως διαχειρίστρια ιστοσελίδας, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Της σύλληψης προηγήθηκε μήνυση εκπροσώπου του εκδοτικού οίκους σε βάρος της ιστοσελίδας και των διαχειριστών της, που είτε προσέφεραν προς πώληση ή ανάγνωση σε χρήστες του διαδικτύου, διαδικτυακά βιβλία του οίκου, είτε παρέπεμπαν τους χρήστες σε παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους, μέσω των οποίων τους παρεχόταν αυτή η δυνατότητα, χωρίς την απαιτούμενη άδεια των νομίμων δικαιούχων των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κατά τη διάρκεια κατ’ οίκον έρευνας, παρουσία δικαστικού λειτουργού, που πραγματοποίησε κλιμάκιο αστυνομικών στο σπίτι της 58χρονης, στην περιοχή του Ζωγράφου, βρέθηκε και κατασχέθηκε εσωτερικός σκληρός δίσκος υπολογιστή, ενώ ταυτοποιήθηκε ότι ήταν διαχειρίστρια της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Η ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζεται, στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας (Interpol), για την ταυτοποίηση και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση.