Σήμερα Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί τελικά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 18χρονου, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών για την υπόθεση του ματωμένου πρόγαμου στον Αβδελά.

Η δίκη ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Νοέμβρη στο Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Χανίων, ωστόσο αναβλήθηκε, λόγω απουσίας του 33χρονου σήμερα θύματος, Αγγελή Ρουσάκη.

Ο 18χρονος κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα σε γλέντι πρόγαμου, στον Αβδελά Μυλοποτάμου, τα ξημερώματα του Σαββάτου 30ης Αυγούστου του 2013, τον 33χρονο σύζυγο της πρώτης του εξαδέλφης, ο οποίος έκτοτε παραμένει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Στην ίδια υπόθεση, κατηγορούμενοι ως συναυτουργοί στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αγγελή Ρουσσάκη, είναι δύο ακόμη άτομα ηλικίας 39 και 34 ετών, αδέλφια μεταξύ τους, εξαδέλφια του ανήλικου δράστη και συγγενείς του θύματος, που πρόκειται να δικαστούν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων. Η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί προ ολίγων ημερών και νέα δικάσιμος δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί.

Πηγή: cretalive.gr