Ίντερνετ καφέ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα στο Παγκράτι, ενώ συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση στο παραπάνω κατάστημα, όπου διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης του (59χρονος ημεδαπός) είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με λογισμικό τυχερών παιγνίων («φρουτάκια» και «ρουλέτα»).

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος είχε τοποθετήσει και θέσει σε λειτουργία μία κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος και άλλες δύο μέσα σε αυτό, ενώ τα δεδομένα της καταγραφής αποθηκεύονταν σε ηλεκτρονικό καταγραφέα. Η καταγραφή και συλλογή των δεδομένων εικόνας σε αρχείο, γινόταν χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς να έχει αναρτηθεί σχετική πινακίδα στο χώρο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 21 πλήρως εξοπλισμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τρεις κάμερες, ένας ηλεκτρονικός καταγραφέας και ένα μπουτόν απενεργοποίησης Η/Υ.

Οι κατασχεθέντες ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οι κάμερες θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Τελωνειακών Διαδικασιών. Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.