Αντιμέτωποι με βαρύτατες κατηγορίες που τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος είναι οι δύο συλληφθέντες για την απαγωγή της 27χρονης φοιτήτριας, ανιψιάς του μεγαλομετόχου του Αστέρα Τρίπολης, στις 31 Οκτωβρίου.

Οι δύο άνδρες ελληνικής καταγωγής, 48 ετών και 53 ετών, αντίστοιχα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε να προς τους ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για :

α. αρπαγή κατά συναυτουργία με σκοπό τον εξαναγκασμό στην καταβολή λίτρων(επιβαρυντική περίπτωση με αυστηρότερη ποινική μεταχείριση)

β. εκβίαση κατά συναυτουργία με σωματική βία

γ. παράνομη οπλοκατοχή.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία.

Ποινική δίωξη για τις ίδιες αξιόποινες πράξεις ασκήθηκε ωστόσο από τον εισαγγελέα σε βάρος ενός ακόμη συνεργού τους, που διαφεύγει μέχρι στιγμής τη σύλληψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι οι δυο απαγωγείς ήταν ερασιτέχνες και άφησαν πίσω τους πολλά ίχνη που οδήγησαν τις αρχές στο κατώφλι τους. Έκαναν λάθη, όπως έλεγε αρμόδια πηγή, που τους πρόδωσαν αμέσως.

Η 27χρονη στην κατάθεση της φέρεται να λέει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως οι δράστες της συμπεριφέρθηκαν πολύ καλά ενώ εμφανίζονται να της λένε ότι θα μπορούσαν να είχαν απαγάγει πολύ εύκολα ένα από τα παιδιά του θείου της, που δεν είχαν καμία ασφάλεια, αλλά ήταν ανήλικα και δεν ήθελαν να τα τρομάξουν.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή την Τετάρτη.