«Καταπέλτης» για τον 33χρονο πιλότο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ήταν η εισαγγελέας ανηλίκων στη διάταξή της με την οποία ανατίθεται η προσωρινή επιμέλεια της ενός έτους Λυδίας στην οικογένεια της μητέρας της Καρολάιν.

Η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας βρέθηκε στην Αθήνα προκειμένου να παραλάβει το μόλις 11 μηνών παιδί και να μεταβούν στην Αλόννησο, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων να δώσει την επιμέλεια της μικρής στην οικογένεια Κράουτς. Η οικογένειά του πιλότου θα μπορεί να βλέπει το παιδί 5 μέρες το μήνα μόνο στην Αλόννησο.

Γλυκά Νερά: Η αντίδραση του συζυγοκτόνου στο άκουσμα της απόφασης της Εισαγγελίας για την επιμέλεια της Λυδίας

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» αναφέρθηκε στην πρώτη αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου όταν ενημερώθηκε για την απόφαση της Εισαγγελίας.

Όπως είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης έγινε σεβαστή η απόφαση από τον εντολέα του, καθώς «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το καλύτερο για το παιδί».

Ο δικηγόρος έκανε γνωστό ότι ο 33χρονος έχει τηλεφωνική επαφή με τους γονείς του, οι οποίοι καταδικάζουν την πράξη του. «Άλλωστε και ο ίδιος ο κατηγορούμενος επιζητεί την τιμωρία του και καταδικάζει την πράξη του» ανέφερε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Σχετικά με τα πλάνα που τον δείχνουν να έχει προσαρμοστεί στη φυλακή και να απουσιάζουν τα συναισθήματα ενοχής και τύψεων, ο συνήγορος υπεράσπισής του τόνισε ότι μερικές αποσπασματικές εικόνες δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτό που αισθάνεται ο πελάτης του. «Έχω μια εντελώς διαφορετική εικόνα» είπε.

Πατέρας Καρολάιν στη Sun: Αν το ήξερα ότι ήταν εδώ θα του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα και θα αντιμετώπιζα τις συνέπειες

Ο πατέρας της Καρολάιν έδωσε συνέντευξη στη βρετανική The Sun και μίλησε για τα συναισθήματά του όταν έμαθε ότι η κόρη του χάθηκε, και μάλιστα από τα χέρια του άντρα της.

Ο ίδιος μίλησε και για την πιθανότητα η άτυχη Καρολάιν να γνώριζε περί παράνομων δραστηριοτήτων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, και αυτό να ήταν το γεγονός που τον οδήγησε στο να της κλείσει το στόμα.

«Όταν το ανακάλυψα η μοναδική μου στεναχώρια είναι ότι δεν το ήξερα νωρίτερα, όταν αυτός ήταν εδώ. Θα του είχα τινάξει τα μυαλά στον αέρα και θα ήμουν έτοιμος να αντιμετωπίσω τις συνέπειες», φέρεται να δήλωσε ο Ντέιβιντ Κράουτς.

«Δε θα ξεχάσω ποτέ πώς ένιωσα. Ήταν σαν ένα παγωμένο χέρι να είχε φτάσει στο στήθος μου και πιάσει την καρδιά μου. Ήταν η χειρότερη μέρα της ζωής μου», είπε για το πώς ένιωσε στην είδηση του θανάτου της κόρης του.