Εγκληματική ομάδα που εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών στη χώρα μας εξαρθρώθηκε στη Φλώρινα. Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας και ένας στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από κινηματογραφική καταδίωξη, ενώ οι αρχές κατάσχεσαν ποσότητα κάνναβης βάρους πάνω από 84 κιλά.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί – υπήκοοι Αλβανίας, τρεις (20, 21 και 26 χρονών) στην Κρυσταλλοπηγή και ένας 24χρονος στη Θεσσαλονίκη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή εισόδου ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, χθες το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής εντόπισαν με τη χρήση θερμικής κάμερας τέσσερα άτομα, που προηγουμένως είχαν εισέλθει στη χώρα από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση κοντά στο Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής, να προσεγγίζουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο επί της Εθνικής Οδού Κρυσταλλοπηγής-Φλώρινας και να τοποθετούν σ’ αυτό τέσσερις σάκους.

Αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή προς τη χώρα τους (Αλβανία) αποφεύγοντας προσωρινά λόγω του σκότους και του δύσβατου της περιοχής, τη σύλληψη τους.

Ακολούθως, το όχημα καταδιώχθηκε και παρά την αρχική προσπάθεια του οδηγού να αποφύγει τον έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, σταθμεύθηκε, έχοντας προηγουμένως προσκρούσει σε σταθμευμένο περιπολικό όχημα, ενώ ο 20χρονος οδηγός του συνελήφθη γιατί από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι σάκοι περιείχαν 82 δέματα ακατέργαστης κάνναβης.

Παράλληλα, στο 21ο χλμ. της Εθνικής Οδού Φλώρινας-Καστοριάς ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί (26 και 21 χρονών) που επέβαιναν σε αυτό, καθόσον από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι το όχημα λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος.

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 82 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 84 κιλών και 287 γραμμαρίων, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, 18 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 9.805 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, από τις αλβανικές αρχές και κατόπιν διμερούς συνεργασίας μεταξύ των αρμοδίων ελληνικών και αλβανικών υπηρεσιών, συνελήφθησαν τα τέσσερα άτομα που μετέφεραν τους σάκους με την ακατέργαστη κάνναβη στο όχημα του 20χρονου καθώς και πέμπτο άτομο που τους ανέμενε στη χώρα τους για να τους μεταφέρει με αυτοκίνητο.

Το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Φλώρινας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.