Εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης καλείται να δώσει ο 74χρονος ο οποίος φέρεται να ομολόγησε την δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του στην Αγία Βαρβάρα.

Ο 74χρονος, που σύμφωνα με τις αρχές εμφανίστηκε αυτοβούλως στην αστυνομία και παρέδωσε το όπλο του εγκλήματος, έναν γεμιστήρα και τρία φυσίγγια, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα ο οποίος θα ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη και θα τον παραπέμψει σε ανακριτή. 

Η 64χρονη εντοπίστηκε αιμόφυρτη στον δρόμο έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα καθώς είχε δεχθεί πυροβολισμούς από κοντινή απόσταση στον λαιμό και τον ώμο. Ένας γείτονας που πήγε να πετάξει τα σκουπίδια ήταν εκείνος που είδε την άτυχη γυναίκα και ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο. Ωστόσο, δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας για να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τον δράστη. Η 64χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο  Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου κατέληξε.

Αγία Βαρβάρα: Το δύσκολο διαζύγιο

Στο κάδρο των υπόπτων μπήκε από την πρώτη στιγμή ο εν διαστάσει σύζυγος της αφού σύμφωνα με μαρτυρίες το ζευγάρι είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και προστριβές λόγω οικονομικών διαφορών.

Για τον λόγο αυτό η αστυνομία έκανε έρευνες στο σπίτι του 74χρονου χωρίς, όμως, να βρει κάποιο ίχνος του, μέχρι την στιγμή που παραδόθηκε μόνος του. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 74χρονος επικαλείται τις οικονομικές διαφορές που είχαν αναφέροντας ότι προέκυψαν μετά τον χωρισμό τους λόγω των δυο επιχειρήσεων που διατηρούσαν. Ο άνδρας, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της αστυνομίας έκανε λόγο για προσωπικές διάφορες και ένα «δύσκολο διαζύγιο».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την Δευτέρα 7 Ιουνίου θα γινόταν η συζήτηση της αγωγής διαζυγίου, γεγονός που ενδεχομένως είχε αυξήσει τις εντάσεις ανάμεσα στο ζευγάρι.

Αναφερόμενος δε στις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν ότι ήταν βίαιος και ξυλοκοπούσε την 64χρονη, ο ίδιος φέρεται να το αρνήθηκε κατά την πρώτη του κατάθεση στις αστυνομικές αρχές.

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Βίντεο ντοκουμέντο με τον δράστη να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος

Βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνεται ο δράστης να φεύγει από τον τόπο του εγκλήματος, αφού πυροβόλησε την 64χρονη εν διαστάσει συζυγό του έξω από το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα κατέγραψε κάμερα γειτονικού σπιτιού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας ακούγονται τρεις πυροβολισμοί και στη συνέχεια διακρίνεται ο δράστης να φεύγει από το σημείο του εγκλήματος, αφήνοντας τη γυναίκα αιμόφυρτη στο πεζοδρόμιο.

Υπενθυμίζεται πως την 64χρονη εντόπισαν διερχόμενοι πολίτες, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, όπου βρίσκεται το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, ενώ είχε δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και στον ώμο. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

«Ακούσαμε ένα μπαμ, σαν να είναι βεγγαλικά. Βγήκα έξω και μου είπαν μια γυναίκα έπεσε κάτω. Ήταν μια γυναίκα μέσα στα αίματα», ανέφερε μια κάτοικος της περιοχής.