Ομολόγησε για τη δολοφονία της 64χρονης γυναίκας στην Αγία Βαρβάρα και παρέδωσε το όπλο του ο εν διαστάσει σύζυγός της, ο οποίος παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα το απόγευμα της Παρασκευής (4/6).

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα εντοπίστηκε στον δρόμο αιμόφυρτη αργά χθες (3/6) το βράδυ από διερχόμενους πολίτες, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Πραξιτέλους, όπου βρίσκεται το σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα, ενώ είχε δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και στον ώμο. Η άτυχη γυναίκα κατέληξε λίγο αργότερα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο άνδρας, 74 ετών, παρουσιάστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στην υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής στις 18.25 και ανακρίθηκε από τους αστυνομικούς. Εκεί ομολόγησε ότι πυροβόλησε την άτυχη γυναίκα, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παρέδωσε το όπλο του, έναν γεμιστήρα και τρία φυσίγγια.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 74χρονος φέρεται να είπε ότι την σκότωσε «για οικονομικούς λόγους και μεγάλες οικονομικές διαφορές». Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι είχε οικονομικές διαφορές με την πρώην σύζυγό του, λόγω των δύο επιχειρήσεων που διατηρούσαν και τις οποίες χώρισαν μετά το διαζύγιό τους.

Αγία Βαρβάρα: «Ήμουν θολωμένος εξαιτίας των οικονομικών διαφορών»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν από τον άνδρα κατά την κατάθεσή του να περιγράψει πώς έγινε το έγκλημα, εκείνος είπε ότι ήταν θολωμένος εξαιτίας αυτών των οικονομικών διαφορών, περίμενε την εν διαστάσει σύζυγό του έξω από το σπίτι της και μόλις την είδε, την πυροβόλησε.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα ενώ θα οδηγηθεί σε εισαγγελέα.

Η αστυνομία αναζητούσε από το μεσημέρι της Παρασκευής τον εν διαστάσει σύζυγο ως ύποπτο για τη δολοφονία της άτυχης γυναίκας, καθώς εξ αρχής είχε αποδώσει τον θάνατό της σε εγκληματική ενέργεια.

Δολοφονία στην Αγία Βαρβάρα: Ο δράστης περίμενε την 64χρονη έξω από το σπίτι της

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές το ζευγάρι είχε χρόνιες δικαστικές διαμάχες και προστριβές. Όσον αφορά στο έγκλημα, ο δράστης περίμενε τη γυναίκα έξω από το σπίτι της, την πυροβόλησε στην τραχηλική χώρα και στην ωμοπλάτη και στη συνέχεια διέφυγε, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Μάλιστα ένας κάτοικος που βγήκε για να πετάξει τα σκουπίδια του, είδε την άτυχη γυναίκα αιμόφυρτη και ειδοποίησε την αστυνομία και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Η αστυνομία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, έκανε νωρίτερα έρευνες στο σπίτι του πρώην συζύγου της 64χρονης χωρίς όμως να βρει κάποιο ίχνος του.