Ένας 34χρονος Ιρακινός, ο οποίος κατηγορείται για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μεταναστών και πλαστογραφία, καθώς και δύο Σύροι μετανάστες, ηλικίας 28 και 33 ετών, για πλαστογραφία, συνελήφθη χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης».

Ο 34χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, στον χώρο του αεροδρομίου μαζί με τους δύο αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο 34χρονος τις προηγούμενες ημέρες, στην Αθήνα είχε προμηθεύσει τους αλλοδαπούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (ταυτότητες) αρχών Σουηδίας έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στη συνέχεια στις 14 Οκτωβρίου, τους οδήγησε από τον Πειραιά στα Χανιά με πλοίο της γραμμής, ενώ με τα εν λόγω πλαστά έγγραφα προέβη στην έκδοση εισιτηρίων για λογαριασμό τους, προκειμένου να αναχωρήσουν από την χώρα με προορισμό τη Ρώμη της Ιταλίας.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του 34χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.