Ένας 53χρονος άνδρας, υπεύθυνος εταιρείας εμπορίας μετάλλων και μεταλλευμάτων, συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς όπως προέκυψε από τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, δεν είχαν εκδοθεί δυο παραστατικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, για την αγορά παλαιών οχημάτων –σκραπ. Διαπιστώθηκε επίσης ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο φορολογικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε επιχείρηση εμπορίας μετάλλων και μεταλλευμάτων , συνελήφθη 53χρονος ημεδαπός , προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης, για μη έκδοση παραστατικών στοιχείων.

Ειδικότερα, κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης, πραγματοποίησε εκτενή φορολογικό στην έδρα της επιχείρησης στον Ασπρόπυργο, σε συνέχεια φορολογικού ελέγχου που είχε λάβει χώρα το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατά την εφαρμογή του επιχειρησιακού σχεδίου «Ήφαιστος» για την καταπολέμηση της κλοπής μεταλλικών αντικειμένων και παράνομης διακίνησής τους.

Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ποινική παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς δεν είχαν εκδοθεί δυο παραστατικά στοιχεία συνολικής αξίας 1.200 ευρώ, για την αγορά παλαιών οχημάτων – σκράπ .

Παράλληλα, προέκυψε ότι η επιχείρηση λειτουργούσε χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής .

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνεται και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, 22χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατά τη διάρκεια του ελέγχου απουσίαζε και δεν συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.