Ένα σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας στο οποίο δύο Αφγανοί, ηλικίας 16 και 21 ετών, βασανίζονται από τον διακινητή τους στη Θεσσαλονίκη. Όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσιεύει η ΕΡΤ, οι δύο μετανάστες προσπαθούν να αποφύγουν τον διακινητή, ο οποίος τους απειλεί με ένα σίδερο ρούχων.

Τους δύο νεαρούς κρατούσαν φυλακισμένους σε ένα παράπηγμα στον Δενδροπόταμο. Το συγκεκριμένο βίντεο στάλθηκε στους γονείς τους για να αναγκαστούν να δώσουν χρήματα και να απελευθερωθούν οι δύο νεαροί.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 13 Πακιστανοί που κατηγορούνται ότι κανόνιζαν την μεταφορά αλλοδαπών μέχρι την Θεσσαλονίκη, όπου τους κρατούσαν μέχρι οι συγγενείς τους να πληρώσουν το ποσό της διακίνησης. Στη συνέχεια έπαιρναν κι άλλα χρήματα για να τους προωθήσουν στην Ευρώπη. Οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν έως 1.500 ευρώ ο καθένας.

Οι 13 συλληφθέντες, μετά την προσαγωγή τους στον εισαγγελέα, παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για την Τετάρτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.