Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, αποφυλακίζεται ο Σωτήρης Εμμανουήλ, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

Το Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την προσφυγή του Εμμανουήλ και αποφάσισε την αντικατάσταση της προφυλάκισής του με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Συγκεκριμένα, του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 3 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένει δύο φορές την εβδομάδα.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σωτήρη Εμμανουήλ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θανάσης Πλεύρης αναφέρουν σε δήλωσή τους πως «ανεξάρτητα από την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων, το συγκεκριμένο βούλευμα, εκτός από την εξαιρετική νομική τεκμηρίωση του, γεννά και αισιοδοξία ότι οι δικαστές της Αθήνας δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα ανθρωποφαγίας, που κάποιοι σκοπίμως διαμορφώνουν, αλλά υπακούουν στο νόμο, στην αναλογικότητα και στη συνείδησή τους».

Σε βάρος του Εμμανουήλ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.