Στην εξάρθρωση σπείρας που έκανε εισαγωγές προϊόντων απομίμησης, τα οποία στη συνέχεια διακινούσε στη χώρα μας, προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., οι Αρχές συνέλαβαν έναν 20χρονο και αναζητούν έναν 42χρονο ως μέλος της οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί έχουν στοιχεία ότι τα δύο αυτά άτομα «ξέπλεναν» τα κέρδη τους από τις παράνομες δραστηριότητες μέσω δύο καταστημάτων εμπορίας ρολογιών με αποτέλεσμα να βγάζουν πολλά χρήματα ενώ παράλληλα εντοπίστηκε σε βάρος τους φοροδιαφυγή.

Για την εξάρθρωση της οργάνωσης προχθές το μεσημέρι έγινε αστυνομική επιχείρηση στην Αγία Βαρβάρα.

Οι αστυνομικοί εκτός από τον 42χρονο που αναζητούν, ψάχνουν και δύο Πακιστανούς συνεργούς του.

Σε βάρος των παραπάνω, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, της πλαστογραφίας, της απάτης, της παράβασης της νομοθεσίας περί σημάτων, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, του αθέμιτου ανταγωνισμού καθώς και άλλες συναφείς παραβάσεις.
Η συγκεκριμένη ομάδα δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με αποτέλεσμα τα μέλη της σπείρας να έχουν αποκομίσει τεράστια οικονομικά οφέλη.

Στην έρευνα λοιπόν που έγινε στην Αγία Βαρβάρα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 10.078 ωρολόγια που αποτελούν απομιμήσεις γνωστών εταιριών, 3.581 συσκευασίες με αρώματα, που έφεραν σήματα 36 γνωστών εταιριών, 1.223 ζευγάρια γυαλιών ηλίου, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, καθώς και 200 φακοί αυτών, 367 ατζέντες, πορτοφόλια, τσάντες και πένες, απομιμήσεις γνωστών εταιριών, 325 κοσμήματα επίχρυσα και επάργυρα, με σήματα γνωστών εταιριών, πλήθος πλαστών καρτών, σημάτων γνησιότητας και πιστοποιητικών εγγύησης διαφόρων εταιριών, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καταγραφικό μηχάνημα, μία τσάντα με 200 ευρώ, βιβλίο με την ένδειξη «υπεύθυνος επισκευών» και φορητός σκληρός δίσκος.

Τα προϊόντα που βρέθηκαν, εξετάστηκαν από ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι πιστοποίησαν ότι πρόκειται για μαϊμού.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

(φωτογραφία αρχείου)