Ένα άτομο συνελήφθη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά την ολοκλήρωση του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Η Αστυνομία προσήγαγε 27 άτομα.

Πρόκειται για άνδρα 21 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων, απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών κ.ά., με την οποία οδηγείται στον εισαγγελέα πρωτοδικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 19:00 μπροστά από την Καμάρα, όταν σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης για να τα απωθήσουν.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Την 17.30 ώρα σήμερα (Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021), πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση περίπου (7.500) ατόμων στην Πλατεία Αρχαίας Αγοράς (Άγαλμα Βενιζέλου) και ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου πραγματοποίησαν ολιγόλεπτη στάση.

Από εκείνο το σημείο, ομάδα 1.000 περίπου ατόμων μετακινήθηκαν προς το μνημείο Καμάρας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη άλλη συγκέντρωση.

Στη συνέχεια απέκλεισαν την οδό Εγνατία με κάδους απορριμμάτων και επιτέθηκαν αναίτια και απρόκλητα με πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες τους απώθησαν με περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και κρότου – λάμψης και απέτρεψαν περαιτέρω κλιμάκωση»