Στην εξιχνίαση ληστείας που έγινε σε βάρος ηλικιωμένων πριν από έναν χρόνο και συγκεκριμένα στις 22 Ιουνίου στο Κάψια Αρκαδίας προχώρησαν οι αστυνομικοί στην Τρίπολη.

Οι δράστες είναι δύο Αλβανοί, 38 και 45 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία -η οποία περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα- για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, πλαστογραφίας, πλαστογραφίας πιστοποιητικών και παράβασης των νόμων για ναρκωτικά και όπλα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, μαζί με ακόμη τρία άτομα, στις 22 Ιουνίου 2013 τα ξημερώματα, στο Κάψια Αρκαδίας, αφού μπήκαν στο σπίτι δύο ηλικιωμένων, τους χτύπησαν και με την απειλή μαχαιριού τους ακινητοποίησαν και τους λήστεψαν, παίρνοντάς τους χρήματα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.

Κατά τη διάρκεια έρευνας βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητα χασίς ενός κιλού και 158 γραμμαρίων, ένα μαχαίρι, συσκευή εκτόξευσης χημικής ουσίας, τρία πλαστογραφημένα ελληνικά διαβατήρια, ένα αλβανικό διαβατήριο το οποίο έφερε πλαστή σφραγίδα εισόδου στη χώρα, 400 ευρώ, διαρρηκτικά εργαλεία, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, καθώς και κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ενώ σε βάρος του 45χρονου κινήθηκε η διοικητική διαδικασία επιστροφής του, καθώς διέμενε παράνομα στη χώρα.