Στην εξιχνίαση σπείρας που διέπραττε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ σε Αττική και Πελοπόννησο καθώς επίσης και σε εμπορικά καταστήματα προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για τις εν λόγω υποθέσεις στο Μαρούσι, τρία άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των διακεκριμένων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ ο 43χρονος κατηγορείται επιπλέον για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο άτομα, συνεργοί των δραστών οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν.

Όπως προέκυψε, οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο τουλάχιστον οκτάμηνο οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης με απώτερο στόχο τον πορισμό παράνομου εισοδήματος από τη διάπραξη κλοπών σε περιοχές του Αμαρουσίου, της Ραφήνας, της Βάρης και του Παλαιού Φαλήρου.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί περισσότερες από 36 περιπτώσεις κλοπών σε βάρος πολιτών, η πλειοψηφία των οποίων διαπράχθηκαν σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, το οποίο παρουσιάζει αυξημένη εμπορική κίνηση.
Από την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας και σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή των δύο Αλβανών σε υποθέσεις ληστειών, που έλαβαν χώρα σε υποκαταστήματα τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων καθώς και σε κλοπές οχημάτων σε Αττική και Μεσσηνία.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε επιμέρους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και κλοπές, ενώ στη ίδια δικογραφία περιλαμβάνεται και άγνωστος συνεργός τους τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας, καθώς και για την πλήρη διακρίβωση και διαλεύκανση της εγκληματικής δράσης των μελών της.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών και στη συνέχεια παραπέμφθηκαν στον τακτικό ανακριτή.